Kamničani ujeli ritem: šesta zaporedna zmaga

Odbojka 15. Dec 20219:20 > 9:22 0 komentarjev
Matiji Plešku bo v novi sezoni pomagal Jurij Žavbi. Foto: Aleš Fevžer

Odbojkarji Calcita Volleyja so v 7. krogu srednjeevropske lige v Kamniku premagali avstrijski Union Raiffeisen Waldviertel s 3:0 (23, 22, 23). To je bila za Kamničane že šesta zaporedna zmaga v vseh tekmovanjih. V Ligi MEVZA imajo zdaj na četrtem mestu le še točko manj kot tretjeuvrščeni Dob.

Odbojkarji Calcita Volleyja po slabšem začetku bolje nadaljujejo tudi v srednjeevropski ligi. Tokrat so s 3:0 premagali avstrijsko ekipo iz Zwettla, kljub hitri zmagi pa nikakor niso imeli lahkega dela. Avstrijci so bili prav v vseh nizih enakovreden tekmec, a jim končnice ni uspelo dobiti niti v enem. Kamničani so prišli do četrte zmage na deveti tekmi, zaenkrat s 13 točkami držijo četrto mesto, a imajo odigranih več dvobojev kot nekateri konkurenti.

Kamničani so tekmo dobro začeli na začetku vodili z 8:3, a na 16. točki so jih gosti ujeli. Nato je bilo izenačeno vse do izida 22:22, napaka Avstrijcev za 24:22 pa je bila za njih usodna.

Statistika:

Calcit Volley: Kos, Hribar, Bregar 7, Purič 5, Kosmina, Gasparini 19, Klobučar 14, Siirilä, Brulec 1, Beravs, Plot, Mujanović, Pavlović 8.

Union Raiffeisen Waldviertel: Blaginov 3, Sinoski 9, Wessely, Weber, Bartoš, Knašas 9, Streutker 4, Trauth, Schnabel 3, Taylor-Parks 8, Šulc 10.

Še boljši je bil začetek Kamničanov v drugem nizu, v katerem so povedli z 10:3, toda tekmeci so jih spet začeli loviti, ujeli so jih na 22. točki. Toda naslednje tri so osvojili domači, odločilen je bil blok Jana Klobučarja.

Zgodba tretjega niza je bila spet skoraj identična prvima dvema. Kamničani so na začetku zanesljivo vodili, njihova prednost je dolgo časa znašala pet točk, toda Waldvirtertel jim je dihal za ovratnik, a izenačil vendarle ni niti enkrat.

Mitja Gasparini je bil z 19 točkami najučinkovitejši igralec tekme, dosegel je tudi tri ase, Klobučar je prispeval 14 točk, Diko Purič je v statistiko vpisal tri bloke.

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!