Ljubljančani zadržali dve točki prednosti pred Calcitom

Odbojka 26. Nov 202221:54
Foto: ACH Volley

Vodilni ACH Volley je tudi v 9. krogu Sportklub lige zmagal, s 3:0 je bil boljši od Salonita Anhovo in zadržal dve točki prednosti pred Calcitom. Ta je brez težav zmagal na gostovanju pri Hiši na kolesih Triglavu, prepričljiva sta bila tudi Panvita Pomgrad in Merkur Maribor.

Prekmurci, ki so prekinili niz treh zaporednih porazov, so s 3:0 ugnali Fužinar Sij Metal, Mariborčani pa so nadaljevali zmagoviti niz, tokrat so s 3:0 ugnali Črnuče.

ACH Volley je zaradi zasedenosti dvorane Tivoli Salonit gostil v Črnučah, kjer je bil z mislimi zagotovo že tudi na sredini tekmi lige prvakov proti Ziraat Bank Ankari. Čeprav je na tekmi dosegel kar 17 blok točk, po pet sta jih prispevala Nemanja Mašulović in Matic Videčnik, se do zmage ni sprehodil, kot bi lahko nekdo pomislil ob izidu 3:0. Ljubljančani so slabo vstopili v prva dva niza, v prvem zanesljivo zaostajali še pri izidu 14:18, bili tudi do polovice drugega v zaostanku, a ko je bilo potrebno so stopili na plin in dobili vse nize.

Panvita je nanizala je v zadnjih krogih tri poraze, premoč je morala priznati ACH Volleyju, Calcitu in Merkurju Mariborju, zato je za vsaj delno povrnitev potrebovala zmago proti zadnjeuvrščenemu Fužinarju. Prepričljivo jo je tudi vknjižila. V prvem nizu so njeni igralci sicer kazali nekaj nervoze, zaostajali z 10:13, na 17. točki so bili s tekmeci še izenačeni, nato pa sta Nik Legen s servisi ter Žan Bedrač z blokom poskrbela za štiri zaporedne točke, te so bile dovolj za zmago. V nadaljevanju težav ni bilo več, tako da so Prekmurci potrdili tretje mesto na prvenstveni razpredelnici. Nenad Šormaz je dosegel 16 točk, tri z asi, Bedrač jih je dodal 13, tudi on je dosegel tri ase, štiri točke pa je dosegel z bloki.

Lov na tretje mesto nadaljuje Merkur Maribor. Proti Črnučam je dobil prvi niz, nekaj težav pa je imel v drugem, ko so še pred končnico zaostajali s 17:20, pa v njej z 21:23, a se rešil s štirimi zaporednimi točkami.

Hiša na kolesih Triglav je doslej edina ekipa, ki je odščipnila točko ACH Volleyju, tudi druge domače tekme je v glavnem dobro opravila, a proti Calcitu je bila tokrat nemočna. Njena igra tokrat ni bila na želeni ravni, tako da Kamničani, ki že tako ali tako niso igrali v najmočnejši postavi, niso potrebovali pokazati vsega svojega znanja, da so prišli do novih treh točk.

Sportklub 1A. DOL, moški, 9. krog:

Sobota, 26. november:
Hiša na kolesih Triglav – Calcit Volley 0:3 (-17, -18, -21)
Panvita Pomgrad – Fužinar Sij Metal 3:0 (21, 20, 15)
Merkur Maribor – Črnuče 3:0 (16, 23, 19)
ACH Volley – Salonit Anhovo 3:0 (23, 23, 18)

Lestvica:

1. ACH Volley 8 tekem – 24 točk
2. Calcit Volley 8 – 21
3. Panvita 8 – 14
4. Merkur Maribor 8 – 10
5. Hiša na kolesih 8 – 10
6. Črnuče 8 – 8
7. Salonit Anhovo 8 – 7
8. Fužinar 8 – 3

Komentari

Vaš komentar