Kapetan Tine Urnaut z jasnim ciljem: Motivacije ne manjka

Tine Urnaut
Foto: OZS

V drugem tednu priprav se je slovenski izbrani vrsti priključil tudi dolgoletni kapetan Tine Urnaut, ki je tako kot vsi motiviran, kot že dolgo ne. "Vsi vemo, kaj je na kocki," odločno pove izkušeni Korošec.

“Tako kot vsako leto ponovim, vedno se je lepo vrniti v reprezentanco. Vedno je lepo videti obraze polnih entuziazma, veliko je tudi novih imen, ki imajo veliko potenciala. Zelo sem vesel, da trenirajo pod Giannijem v tem obdobju in upam, da bodo ponujeno priložnost izkoristili. Imajo potencial, da si ustavijo lepo kariero,” je poudaril 34-letni Tine Urnaut.

Ko so cilji in motivacija, ni težko

Za razliko od lanskega poletja so imeli tisti najizkušenejši v slovenski izbrani vrsti po klubskih sezonah veliko manj časa za počitek, a kapetan pravi, da mu ni težko. “Ko so postavljeni cilji, ko motivacije ne manjka, je vse skupaj veliko lažje. Naredili bomo vse, da te cilje tudi izpolnimo,” je dodal odbojkar iz Raven na Koroškem ter poudari, da bodo že v ligi narodov, ki se začne v začetku junija, šli vsako tekmo na zmago.

“Na vsaki tekmi se zbira točke. Ne samo v ligi narodov, tudi na evropskem prvenstvu kot tudi na kvalifikacijah za olimpijske igre. Treba bo osvojiti čim več točk in biti čim višje na lestvici. To je edino, kar nas trenutno zanima,” je še pripomnil Urnaut.

Foto: volleyballworld

Dobil slovensko družbo

Nekaj besed smo spregovorili tudi o minuli klubski sezoni. Urnaut je praktično igral že povsem svetu, prvič v karieri, kar se klubske odbojke tiče, tudi v Aziji. Kontinentalno mu bo v prihodnji sezoni družbo delal tudi Matej Kök, ki bo igral v Južni Koreji.

Sezona pri JTEKT Stings je bila uspešna, čeprav so jim nagajale tudi poškodbe. “Moram reči, da je bilo na začetku kar težko. Šlo je za povsem drugačno kulturo, imeli smo veliko poškodb, kar se je kazalo tudi na rezultatih. Kasneje smo odigrali po pričakovanjih in osvojili tudi Cesarjev pokal, ki je eden najpomembnejših tekmovanj na Japonskem. Če potegnemo črto, je bila sezona zelo uspešna,” je pojasnil izkušeni Korošec, ki ostaja na Japonskem tudi v prihodnji sezoni.

Tine Urnaut
Foto: OZS

“Na koncu ni manjkalo veliko, da bi kaj več dosegli tudi v prvenstvu, a tako je. Zmanjkala nam je ena zmaga, da bi se zavihteli v polfinale. A katerikoli ekipi na svetu vzameš stran prvega korektorja, je to kot noč in dan. Ob tem so imeli veliko težav tudi drugi igralci. Zagodel nam jo je tudi covid, tako da vse niti ni bilo v naših rokah. Ko pa smo bili v prvi postavi, smo od 20 tekmah prišli do 18 zmag,” je povedal Urnaut.

Začetek že 7. junija ob 8. uri – nasprotnik Srbija

Liga narodov se začenja že 6. junija, slovenske odbojkarje pa prva tekma čaka dan kasneje, ko se bodo v sredo zgodaj zjutraj po slovenskem času (8.00) na Japonskem pomerili s Srbi. Še pred začetkom lige narodov bo Slovenija odigrala dve prijateljski tekmi. V Arnheimu se bodo 27. in 28. maja pomerili z Nizozemsko.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje