Širok nasmeh ob vrnitvi “nove” Andreje Slokar

Andreja Slokar. Foto: Profimedia

Kar 145-dnevnega čakanja je konec. Zadnja slovenska zmagovalka slalomske tekme svetovnega pokala Andreja Slokar se je po oktobrski poškodbi kolena vrnila na smuči.

S prvimi zavoji na ledeniku Mölltal je Andreja Slokar odprla novo poglavje vračanja v tekmovalno areno. Spomnimo, 14. oktobra si je na treningu huje poškodovala kolenske vezi. Po dolgotrajni rehabilitaciji, kondicijski vadbi in krajšem oddihu je za 25-letno Ajdovko napočilo obdobje smučarskega treninga, ki bo letos vključevalo tudi selitev na južno poloblo.  Prvi treningi bodo namenjeni vračanju smučarskih občutkov in osveževanju tehnike, postopoma pa bo v trenažni proces vključene tudi postavitve.

V času njenega vračanja pa je v slovenski ženski ekipi prišlo do številnih sprememb. Tina Robnik se je odločila za tekmovalno upokojitev. Meta Hrovat je po drugi strani odmrznila smučarski status, se odločila za vrnitev in ob tem zamenjala opremljevalca (Head). Spremembe pa se obetajo tudi v trenerskem štabu. Po odhodu Sergeja Poljšaka bo vlogo glavnega trenerja ekipe za tehnični disciplini opravljal Gregor Koštomaj, nov obraz v trenerski ekipi pa Marko Vukičević.

Posledično se bo spremenil tudi koncept dela za Andrej Slokar. Lani se je namreč razšla z dosedanjim trenerjem Borutom Božičem. Po novem bo bolj izrazito vključena v slovenski ekipo. Povezovala se bo predvsem z Ano Bucik. Njen serviser bo Luca Valenti, pod kondicijski program pa se bo podpisal Timotej Kostravc.