Lana Ščuka do odmevnega prestopa

Odbojka 11. Jul 202211:14 > 11:16 0 komentarjev
Lana Ščuka bo prvič zaigrala na Poljskem. Foto: Aleš Fevžer

Poljska ekipa LKS iz Lodža je potrdila, da bo zanjo v naslednji sezoni igrala tudi Slovenka Lana Ščuka.

Ščuka je v pretekli sezoni igrala v turški ligi. Z Ilbankom se je uvrstila v prvo ligo, a v Turčiji ne bo ostala, prvič v karieri bo igrala na Poljskem. Pogodbo je podpisala z ekipo LKS, kjer je v preteklosti že igrala Eva Mori.

“Igrala sem že v Italiji in v Turčiji, a želela sem igrati tudi na Poljskem. To je dežela odbojke, kjer se igra na visokem nivoju. Novega izziva se že veselim,” je ob podpisu dejala 25-letna slovenska odbojkarica.

Ščuka bo debitirala v močni poljsko Tauron ligi kot tudi ligi prvakinj. “Igrati v ligi prvakinj zame predstavlja veliko čast. Upajmo, da se bomo z ekipo uvrstili čim višje. Komaj čakam, da se vse skupaj začne, obljubljam, da bom dala vse od sebe,” je še sklenila Ščuka.

LKS bo njen šesti tuji klub

Ščuka je prvič v tujini zaigrala leta 2015, ko je iz Kamnika odšla k veliko Modeni. Po dveh sezonah pri Filottranu je leto dni preživela pri novogoriškem GEN-I Volleyju, nato pa znova odšla v Italijo. Po sezoni igranja za Casalmaggiore, je odšla v Turčijo, kjer je igrala za Yesilyurt in Ilkbank.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!