ACH Volley za lovoriko proti Calcitu

Odbojka 1. Mar 202323:00 > 23:07
ACH Volley
Foto: Alen Hadžić

ACH Volley je tudi na drugi polfinalni tekmi lige MEVZA ugnal Merkur Maribor in se brez težav zavihtel v finale, kjer se bo za lovoriko v srednjeevropski ligi pomeril s Calcitom.

ACH Volley je Merkur na prvi tekmi v Taboru premagal s 3:1, v Tivoliju pa je pričakovano uvrstitev v finale potrdil še z zmago brez izgubljenega niza. Pri Oranžnih zmajih je bil z 10 točkami najboljši Filip Šestan, pri gostih pa je bil edini razpoloženi odbojkar Rok Bračko s 15 točkami.

“Z močnim servisom smo si danes olajšali delo in nasprotniku onemogočili, da bi se razigral. Zadovoljen sem s predstavo fantov, ki bili zbrani skozi celotno srečanje in bili za stopnjo boljši tekmec. Veseli me, da so priložnost za igro dobili tudi tisti, ki sicer igrajo manj, in jo dobro izkoristili,” je po gladki zmagi povedal trener ACH Radovan Gačič.

Zadruga zapretila v Kamniku, a …

Calcit in Zadruga Dob sta spet dokazala, da sta izenačeni ekipi. Že četrtič v sezoni sta na svojih medsebojnih obračunih (srečala sta se tudi v kvalifikacijah pokala Cev) odigrala pet nizov, še četrtič pa so se zmage 3:2 veselili Kamničani. Tudi tokratna tekma je bila polna preobratov, na koncu jo je odločil “tie break”, ki so ga dobili gostitelji, ti so na tekmi sicer že zaostajali z 1:2.

Pleško Žavbi
Foto: Calcit Volley

Najbolj zaslužen za zmago je zagotovo Nik Mujanović, s 17 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme, svoje najpomembnejše točke pa je dosegel za začetku odločilnega niza. S štirimi dobrimi servisi, z dvema asoma je poskrbel za vodstvo 4:0, ki ga gosti v nadaljevanju niso ogrozili.

Liga MEVZA, moški, polfinale (povratni tekmi):

Sreda, 1. marec:
ACH Volley – Merkur Maribor 3:0 (22, 12, 16) /3:1/
Calcit Volley – Zadruga 3:2 (21, -21, -18, 21, 10) /3:1/

// – izid prve tekme

Komentari

Vaš komentar