Vroče v štajerski prestolnici: Takih tekem ne igraš vsak dan

Liga prvakov 14. Dec 202118:44 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

V sredo ob 19. uri bo v mariborski dvorani Tabor gostovala ena najboljših ekip na svetu. Odbojkarji Merkur Maribora se bodo namreč skušali čim bolje zoperstaviti italijanski ekipi Lube Civitanova.

Italijanski prvaki so se pretekli konec tedna v brazilskem Betimu merili za svetovni klubski naslov. Po suvereni polfinalni zmagi proti Trentinu so v finalu kar malce presenetljivo klonili proti brazilski Sadi in ostali brez lovorike.

Italijani so se direktno iz Brazilije napotili proti Mariboru, kjer jih bo v sredo kljub dolgemu potovanju zanimala le zmaga. Lube je veliki favorit. Tega se zavedajo tudi pri slovenskih prvakih.

Foto: CEV

Škorc:  Tudi navijači bodo prišli na svoj račun

Škoro pravi, da je bo v Taboru imensko najmočnejša zaigrala ekipa na svetu. “V Maribor prihaja ena najboljših ekip sveta in po imenih najbolj zvezdniška ekipa na svetu. Vsi v klubu se veselimo tega dogodka in tudi navijači bodo prišli na svoj račun, da bodo videli največje odbojkarske ase in seveda dobro odbojko. Mi bomo stopili na igrišče hrabro in dali vse od sebe, saj se zavedamo, da takšnih tekem ne igraš vsak dan,” pred sredino tekmo pove trener Mariborčanov Sebastijan Škorc.

Foto: CEV

Zvezdnikov za celo paleto

Za Lube igrajo zvezdniki, kot so Ricardo Lucarelli, Robertlandy Simon, Luciano de Cecco, Osmany Juantorena, Ivan Zajcev, … in tudi mladi slovenski bloker Rok Jerončič, sin bolj znanega Gregorja Jerončiča. “Ekipo Lube spoštujemo in se zavedamo njenih kvalitet, a se kljub temu, da vemo, kdo nam bo stal nasproti, ne bojimo izziva,” doda trener Štajercev.

Civitanova ni nepremagljiva

Lube sicer ni nepremagljiva. V tej sezoni je klonila štirikrat. Na drugi tekmi sezone jo je presenetila Piacenza Tončka Šterna, v superpokalu jo je šokirala Monza, na eni tekmi je bil boljši tudi Trentino in kot rečeno je konec tedna izgubila še finale svetovnega klubskega prvenstva. Lahko utrujenim Italijanom kakšen niz odščipnejo tudi slovenski prvaki? Bomo videli, že to bi bil izjemen uspeh.

Srečanje se bo v dvorani Tabor pričelo ob 19. uri, sodila bosta Stanislava Simić (Srbija) in Jan Krtička (Češka), delegat na tekmi bo Peter Glanzer (Avstrija).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!