Mlade Slovenke ostale brez glavne nagrade

Odbojka 8. Maj 202122:57
Kadetinje so na odločilni tekmi morale priznati premoč Turkinjam. Foto: CEV

Ni šlo. Slovenska kadetska izbrana vrsta je po porazu proti Turčiji na odločilni tekmi kvalifikacijskega turnirja ostala brez nastopa na evropskem prvenstvu do 16 let. Favorizirane tekmice so bile v dvorani Lukna v Mariboru boljše s 3:1 (25:23, 16:25, 25:12, 25:21).

Mlade slovenske odbojkarice so prvi niz odlično začele, dobro igrale tako na sprejemu kot tudi v napadu ter s tem tudi nekoliko presenetile Turkinje. A kljub vodstvu z 22:14 Slovenke niso znale prvi niz obrniti sebi v prid. Po padcu koncentracije so se Turkinje vrnile in na koncu prvi niz dobile s 25:23.

Izbranke selektorice Žive Cof so v drugem nizu izenačile na 1:1, nato pa so favorizirane tekmice zavladale v dvorani Lukna in Slovenkam preprečile, da si se razveselile vstopnice za nastop na evropskem prvenstvu. Predvsem bode v oči slab sprejem, mlade Slovenke so prejele kar 15 asov.

Cofova: To bo igralke naredilo še močnejše

“Na celoten turnir skušam gledati s pozitivne strani, saj je bil res dobra izkušnja za mlade igralke. Veseli smo, da smo igrali na tako močnem turnirju, odigrali tri srečanja s kakovostnimi nasprotniki, kar bo vsekakor dobra popotnica za naše mlade in talentirane igralke. Malce je sicer težko, kajti na obeh kvalifikacijskih turnirjih smo izgubili zadnje, odločilno srečanje. Vendar pa menim, da bo to igralke naredilo še močnejše in bodo vse te izkušnje znale izkoristiti v nadaljnji karieri. Velika želja po zmagah in požrtvovalnost bosta ostali v njih in se bosta zagotovo prenesli tudi v naslednje starostne kategorije, vse do članske reprezentance,” je ob zaključku turnirja povedala Cofova.

Komentari

Vaš komentar