Mladenič primoran igrati, a je postal junak Slovenije (VIDEO)

Odbojka 23. Maj 202416:18 0 komentarjev

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na turnirju lige narodov po Nizozemski premagala olimpijske prvake, Francoze, in to lažje, kot je marsikdo pričakoval (3:1). Med ključnimi je bil nepričakovano komaj 20-letni Rok Bračko.

Varovanci Gheorgeja Cretuja so bili bolj borbeni in tudi bolj zbrani, znali pa so tudi izkoristiti oziroma kaznovati francoske napake. Dobro so servirali, predvsem pa so bili od tekmecev učinkovitejši v napadu.

Poleg rezultata – ta samo še povečuje možnost, da si skozi ligo zagotovijo nastop na olimpijskih igrah, je spodbudno tudi dejstvo, da se je na tekmi izkazal mladi Rok Bračko, ki je v ekipi zamenjal kapetana Tineta Urnauta. Bil je med boljšimi posamezniki, kar nakazuje, da imajo Slovenci tudi svetlo prihodnost.

“Pred tekmo je bila situacija takšna, da smo imeli težave s poškodbami. V bistvu sem moral priti na igrišče. Ekipa mi je maksimalno pomagala. Super je bilo igrati, res sem užival. Na začetku sem imel malce treme, a prav tukaj so mi pomagali. Mislim, da smo si zaslužili to zelo pomembno zmago. Za nami je zelo dobra tekma,” je po odlični partiji povedal 20-letni Bračko.

“Res fantastična tekma. Predvsem smo na igrišču stali kot ekipa. Glede na to, da je bil Rok Bračko prvič z nami na terenu na tako pomembni tekmi, smo mu vsi stali ob strani in ga spodbujali. Res je fantastično reagiral. Lahko smo veseli, da lahko računamo nanj in nam bo lahko pomagal še na prihajajočih tekmah,” je glede mladega asa dejal Klemen Čebulj.

Z 18 točkami je bil najučinkovitejši v slovenski vrsti Tonček Štern, Čebulj jih je dodal 13 in Bračko 12.

Slovenija je bila proti ekipi, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Andrea Giani, precej boljši tekmec. Videlo se je, da imajo tudi zaradi boja za olimpijske igre precej večji motiv od tekmecev, ki so v Pariz kot domačini uvrščeni neposredno.

Naslednji tekmeci Slovenije na turnirju bodo v soboto Kanadčani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!