Na pomoč poplavljenim tudi odbojkarji

Odbojka 17. Avg 202311:36 1 komentar
FOTO: OZS

Ob hudi naravni katastrofi, ki je v začetku meseca prizadela Slovenijo, so se za pomoč odločili tudi na odbojkarski zvezi Slovenije, kjer so začeli svojo akcijo zbiranja sredstev namenjeno "odbojkarski družini".

Moška odbojkarska reprezentanca, ki se trenutno mudi na pripravah za evropsko prvenstvo in kvalifikacije za olimpijske igre, se je vsesplošni pomoči takoj priključila in na najbolj prizadeta območja dostavila zaloge hrane z daljšim rokom uporabe ter ročno orodje za odpravo posledic poplav.

V zakulisju pripravljalnih tekem v Mariboru je gostila dve mladi odbojkarici, ki sta v poplavah ostali brez doma, skupaj z donatorji so poskrbeli za njuno novo športno opremo in jima podarili podpisana dresa reprezentance.

Pomoč tudi iz tujine

A akcija dobiva vse širše razsežnosti. “Ni nam dalo miru, ves čas smo v mislih premlevali, kako bi lahko dodatno pomagali,” sporočajo v slovenskem odbojkarskem taboru. Skozi različne akcije so že začeli zbirati tudi finančno pomoč.

K akciji so poleg ljubiteljev slovenske odbojke povabili še celotno svetovno odbojkarsko skupnost, med drugimi tudi svoje klube, soigralce in ostale člane ekip, navijače ter svetovno, evropsko in srednjeevropsko zvezo.

moška slovenska odbojkarska reprezentanca
Foto: Aleš Oblak

Finančna sredstva bodo slovenski odbojkarji zbirali na bančnem računu Odbojkarske zveze Slovenije do 16. septembra, nato pa bodo le-ta preko humanitarnih organizacij namensko predana prizadetim odbojkarskim družinam. Prvih 11.000 evrov so v sklad prispevali odbojkarji sami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje