Nepopustljivi Slovenci: “Težko nas je ustaviti”

Odbojka 22. Jun 202119:08 > 19:17
(Foto: Fivb)

Slovenski odbojkarji v ligi narodov ne popuščajo. Zasedba Japonske je bila že enajsta reprezentanca, ki je morala igralcem selektorja Alberta Giulianija priznati premoč. Z današnjo zmago so se še utrdili na tretjem mestu in so le še korak oddaljeni od enega največjih uspehov v zgodovini slovenske odbojke – uvrstitvi v polfinale enega najbolj prestižnih tekmovanj na svetu.

Slovenci igrajo v življenjski formi. Po Italiji, Nizozemski, Argentini in Kanadi je bila Japonska že peta reprezentanca, proti kateri niso oddali niti enega niza. Današnja zmaga je bila že njihova četrta zaporedna, s čimer so v Riminiju izenačili svoj najdaljši niz neporaženosti v ligi narodov.

Tine Urnaut: Pomemben je vsak igralec

“Zelo smo veseli, da smo osvojili zadnji niz. Mislim, da smo vsaj trikrat zaostajali za tri točke in se vrnili, kar je zelo pomembno. Ne glede v kakšni postavi igramo, moramo vedno igrati na vso moč in se boriti do konca. To smo v tretjem nizu dokazali. Pomemben je vsak igralec. Zelo sem vesel, da smo zabeležili tako pomembno zmago na poti do našega cilja.”

Matic Videčnik: Smo zelo veseli

“Reprezentanca Japonske je zares dobra ekipa. So nepopustljivi v obrambi in tudi v napadu tehnično niso slabi. Smo zelo veseli, da smo zmagali in tudi, da smo igralci s klopi dobili priložnost.”

Jan Kozamernik: Igralci smo naredili še korak naprej

“Zdi se mi, da smo igralci naredili še korak naprej v svojih karierah, odšli v boljše klube in napredovali na tehnični ravni. Skupaj funkcioniramo še bolje in težko nas je ustaviti. Zelo sem vesel in upam, da bomo tako nadaljevali tudi v prihodnje.“

Komentari

Vaš komentar