Odbojkarski junak se vrača v reprezentanco

Odbojka 9. Maj 202217:54 > 19:03 2 komentarja
Mitja Gasparini
Foto: Aleš Oblak

Na medijskem terminu ob zboru moške odbojkarske reprezentance je postalo jasno, da se v člansko izbrano vrsto vrača izkušeni 37-letni Mitja Gasparini.

Mitja Gasparini je poleti po nastopu s Slovenijo v ligi narodov, kjer je slovenska izbrana vrsta na svojem krstnem nastopu zasedla izjemno četrto mesto, potrdil, da je končal reprezentančno pot, na ponedeljkovem v Črnučah zboru pa se je skupaj z Janom Klobučarjem, soigralcem pri Calcitu, v bojni opravi prišel na igrišče črnuške dvorane in potrdil, da se vrača v slovensko reprezentanco.

“Po številnih pogovorih je padla odločitev, da se vrnem v slovensko izbrano vrsto. Velik motiv je tudi svetovno prvenstvo, ki bo v Sloveniji. Tudi spored lige narodov je v tej sezoni boljše razporejen, zato je prišlo do odločitve, da se vrnem,” je potrdil presenetljivo novico izkušeni, 37-letni Izolan.

Foto: SK

Po Riminiju padla odločitev, zdaj je nazaj

V pretekli sezoni je liga narodov je zaradi vseh ukrepov zaradi koronavirusa potekala v mehurčku v italijanskem Riminiju. Glede na to, da Gasparini ni veliko igral in ob tem pa tudi zelo dolgo ni družine, je na koncu padla odločitev, da se upokoji.

“Zagotovo je Rimini pripomogel k temu, da sem se odločil, kot sem se. S psihičnega vidika je bil tisti turnir zelo težek in lahko rečem, da je bil to eden glavnih razlogov, da sem se odločil za slovo,” je razložil.

Mitja Gasparini
Foto: Aleš Oblak

“Delalo se bo trdo”

Gasparini si po odlični sezoni pri Calcitu Volleyju in po pogovoru z novim selektorjem Markom Lebedewim premislil. Slovenija ob pomladitvi vsekakor potrebuje tudi izkušnje in teh pri Primorcu zagotovo ne manjka: “Svež veter v reprezentanci vedno pride prav. Po pogovoru s selektorju sem dobil dober občutek. Gre za kvalitetnega trenerja. Delalo se bo trdo, a kakšne hude revolucije na treningih, kot smo bi jih bili navajeni, ne pričakujem. Nekaj časa bomo potrebovali za prilagajanje, a ne preveč.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje