Odločitev je padla: Marco Bonitta ne bo več slovenski selektor

Odbojka 15. Jan 202411:38 0 komentarjev
Marco Bonitta. FOTO: Jure Banfi.

Italijan Marco Bonitta ne bo več vodil slovenske ženske odbojkarske reprezentance, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije. Vodstvo slovenske zveze in Bonitta sta se dogovorila, da pogodbe, ki se je iztekla s koncem sezone 2023, ne bosta podaljšala. Kdo bo novi selektor, bo znano v kratkem, obljubljajo na krovni zvezi.

Bonitta je slovensko reprezentanco prevzel leta 2022 in se z njo prvič predstavil v srebrni evropski ligi, v kateri so Slovenke zasedle tretje mesto. Nato so uspešno igrale še v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in se tretjič doslej prebile na EP. V sezoni 2023 so premierno nastopile še v kvalifikacijah za olimpijske igre ter se ob koncu sezone vidno povzpele tako na svetovni kot evropski lestvici.

Po dogovoru med vodstvom OZS in italijanskim strokovnjakom se slednji po dveh sezonah poslavlja od slovenske klopi.

Doživel nekaj razočaranj, a tudi nekaj nepozabnih zmag

“Zdaj, ko tudi uradno nisem več selektor slovenske ženske reprezentance, bi se rad vsem zahvalil za dve intenzivni in zares lepi leti. Hvala predsedniku zveze Metodu Ropretu za priložnost, ki mi jo je ponudil. Predvsem pa hvala dekletom, ki so mi sledila in me prenašala. Doživeli smo nekaj razočaranj, a tudi nekaj nepozabnih zmag,” je med drugim ob odhodu dejal Bonitta.

Foto: Aleš Oblak

“Zelo sem ponosen na to, kako je ekipa igrala. Še posebej v zadnjem obdobju, ko je igralke na igrišču krasila izjemna odločnost. Dekleta, želim vam najlepšo možno prihodnost. Vedno bom vaš navijač. Hvala še enkrat,” je sklenil zdaj že nekdanji selektor.

Slovensko žensko reprezentanco, ki bo novega selektorja dobila v kratkem, letos čakata dva izziva. Najprej bo igrala v zlati evropski ligi, v drugem delu sezone pa še v prvem delu kvalifikacij za EP 2026.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!