Pekel mlade srbske odbojkarice

Odbojka 9. Mar 20245:00 0 komentarjev
Aleksandra Uzelac
Aleksandra Uzelac Foto: Guliverimages

Srbska odbojkarica Aleksandra Uzelac je v pogovoru za Mozzart Sport spregovorila o travmatičnih izkušnjah, ki jih je doživela v Braziliji. 19-letnici, ki trenutno igra za Fluminense v Riu de Janeiru, so dvakrat stregli po življenju.

Aleksandra Uzelac, ki igra na mestu sprejemalke, se je pred letošnjo sezono iz Železničarja preselila v Brazilijo. Okrepila je Fluminense, a v Braziliji, kjer kriminala ne manjka, je že naletela na nepridiprave, ki so ji stregli po življenju.

“S prijateljico sem se vračala z večerje, kolesarili sva po kolesarski stezi. Dva moška sta se zapodila za mano. Dvignila sta majico in izvlekla nož. Bila je mačeta. Začela sem kričati in nisem vedela, kaj naj naredim. Zavila sem na cesto, polno avtomobilov, lahko rečem, da me je na koncu rešil sam bog,” je svojo bitko za življenje s širnim svetovnem delila mlada srbska odbojkarica.

Nekako jima je uspelo zbežati do taksija, ki ju je odpeljal do policijske postaje, tam pa niso naredili prav nič, je povedala. “To me je strašno razjezilo, še danes si ne morem iz glave izbiti slike, kako nas lovijo z mačetami. Nihče nama ni hotel pomagati, ker ljudje vedo, da bi jo še sami skupili,” je nadaljevala Aleksandra.

Aleksandra Uzelac
Aleksandra Uzelac Foto: Guliverimages

Mačete zamenjale pištole

Težave z nepridipravi se niso končale, le deset dni pozneje je doživela nov šok. “Vračala sem se iz treninga v stanovanje. Poklicala sem Uber in sedla v vozilo. Kmalu sta bila pred nami dva avtomobila, enako za nami, ob tem pa še dva motorja. Avto so obkolili zamaskirani moški s pištolami, ki so želeli vstopiti v avto,” je opisala zaporedje travmatičnih dogodkov.

Ko je voznik odprl vrata, se je začela nova bitka za življenje. “Kričala sem, okoli glave sem imela štiri pištole, ena je imela tudi dušilec. Nekako nam je uspelo skočiti iz avta in steči do klubih prostorov. Bila sem v šoku, začela sem jokati. Kaj takega sem v Srbiji videla le v filmu. Šele ko se ti kaj takega zgodi, vidiš, kako grozno je,” je dodala.

Srbkinja je priznala, da ima zaradi teh dogodkov pogoste napade panike. Neprijetne izkušnje so vplivale tudi na njene predstave na igrišču, zato obstaja veliko možnosti, da Srbkinja spakira kovčke in se vrne v domovino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!