Potres v Turčiji usoden za odbojkarska mladoporočenca

Odbojka 7. Feb 202317:35
potres, Turčija
Foto: Profimedia

Zaradi potresa, ki je prizadel jug Turčije in del Sirije je doslej umrlo že najmanj 5000 ljudi. Med tragičnimi žrtvami naravne katastrofe sta tudi odbojkarska mladoporočenca Bedrettin Cakir in Betul Coban Cakir.

Cakir in njegova žena sta po poročanju turškega spletnega portala Fanatik umrla pod ruševinami v mestu Kahramanmaras. Gre za manj kot sto kilometrov oddaljeno mesto od Gazientepa, kraja, ki ga je potres v veliki meri zravnal z zemljo.

Betul Coban Cakir je bila še lani članica turškega prvoligaša Gaziantep Merinos Volleyball, pred pričetkom letošnje sezone pa se je 27-letnica odločila, da konča kariero in se posveti družinskemu življenju. Zelo uspešen odbojkar je bil tudi njen tri leta starejši mož Bedrettin, ki je branil barve kluba Kahramanmaras Buyuksehir Belediye, pred tem pa igral tudi za TVF Spor Lisesi in sloviti Halkbank iz Ankare.

“Naša bolečina je velika … Z globoko žalostjo smo izvedeli za odhod naše nekdanje članice Betul Coban Cakir in njenega moža ter prav tako odbojkarja Bedretina Cakirja,” so v sporočilu za javnost zapisali iz kluba nekdanje odbojkarice.

Na obeh straneh turško-sirske meje reševalci in prebivalci še vedno iščejo preživele, ki so ujeti med ruševinami. Po zadnjih podatkih je življenje izgubilo okoli 5000 ljudi, najmanj štirikrat višje pa naj bi bilo število ranjenih.

Komentari

Vaš komentar