Nova huda poškodba Tine Robnik

Tina Robnik. Foto: Aleš Fevžer

S seznama slovenskih udeležencev svetovnega smučarskega prvenstva, ki ga te dni gostita Meribel in Courchevel, je odpadla Tina Robnik. Lučanka se je huje poškodovala med treningom v Kranjski Gori.

Torkov veleslalomski trening na vitranški strmini v Podkorenu se je slabo končal za Tino Robnik, ki se je ob nesrečnem padcu huje poškodovala. “Po prvih pregledih kaže na izpah desnega kolena in zlomom zgornjega dela golenice. Premeščena je v ljubljanski univerzitetni klinični center. Dodatne informacije pa bomo sporočili v naslednjih dnevih,” so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Sezona 2022/23 je za 31-letno Savinjčanko zanesljivo že končana, ob rezultatski krivulji, pestri zgodovini poškodb in stažu v tekmovalni areni pa se kar samo po sebi poraja tudi vprašanje (ne)nadaljevanja kariere. Že zgolj letos je to že druga poškodba za veleslalomsko specialistko. Septembra si je namreč med veleslalomskim treningom v Saas Feeju zlomila kost (plato tibije) v desnem kolenu. Tudi pred tem je imela nemalo težav, najhujše poškodbe pa je bila deležna pred skoraj natančno dvanajstimi leti. Na treningu smuka svetovnega mladinskega prvenstva v Crans Montani si je namreč zlomila tri vretenca.

V tej zimi je mlajša sestra nekdanje reprezentantke Mateje Robnik vknjižila šest nastopov v svetovnem pokalu, do točk pa je prišla le na drugem kranjskogorskem veleslalomu. Prav v Kranjski Gori je dosegla tudi rezultat kariere. Leta 2020 je bila namreč v gorenjski izvedbi Zlate lisice šesta, od tretje stopničke, na katero je stopila Meta Hrovat, pa jo je ločilo vsega šest stotink sekunde. To je bila ena od šestih uvrstitev med deseterico svetovnega pokala.

Tina Robnik
Foto: Aleš Fevžer

S poškodbo Tine Robnik, ki je na ta način ostala brez četrtega nastopa na SP (dvakrat je bila tudi udeleženka olimpijskih iger), se še naprej krči slovenski smučarski seznam. Zaradi poškodb v tej sezoni ne nastopata specialistka za tehnični disciplini Andreja Slokar in smukač Boštjan Kline, Meta Hrovat pa je jeseni presenetljivo končala kariero, pred dnevi pa se je med turnim smučanjem še huje poškodovala.

Ni skrivnost, da je Tina že lani po razočaranju na olimpijskih igrah razmišljala o koncu kariere. A se je odločila za nadaljevanje, vložila veliko energije v poletno delo, toda po septembrski poškodbi in današnji nezgodi v Podkorenu ostala brez končne nagrade. Obenem pa si je že pripravila teren za čas po koncu tekmovalne poti. Že zdaj je namreč diplomantka in magistrica socialnega dela zaposlena na zavodu za osebno asistenco.

Slovenska reprezentanca na SP 2023

Moški: Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Martin Čater, Miha Hrobat, Tijan Marovt, Nejc Naraločnik, Rok Ažnoh, Anže Gartner in Miha Oserban

Ženske: Ilka Štuhec, Ana Bucik, Neja Dvornik, Nika Tomšič in Anja Oplotnik.

Komentari

Vaš komentar