Naš ata, brez katerega ne gre (VIDEO)

Odbojka 19. Jun 202414:00 1 komentar

Na prvi tekmi zadnjega turnirja lige narodov v Stožicah je svoje nekdanje soigralce obiskal tudi legendarni Mitja Gasparini, ki je bil vrsto let gonilna sila slovenske izbrane vrste. "To je naš ata, brez katerega ne gre," je prisotnost Izolana v Stožicah pozdravil Gregor Ropret.

Legendarni Primorec, ki je bil vrsto let strah in trepet vseh obrambnih igralcev, zdaj pa ga je uspešno na korektorskem položaju zamenjal sijajni Tonček Štern, je nekdanje soigralce, s katerimi je preživel toliko lepega, obiskal že pred tekmo z Argentino, nato pa je zanje glasno navijal tudi med tekmo v družbi lažje poškodovanega Dejana Vinčića.

“Res ga je bilo lepo videti. Že pred tekmo nas je obiskal v garderobi in nam dal tisto svojo dodatno energijo. Škoda, da ne more biti z nami tudi na olimpijskih igrah, ampak on je za to reprezentanco že vse dal, na nas pa je, da to zapuščino držimo. Mislim, da bo eden glasnejših naših navijačev, ko bomo igrali v Parizu,” je prijeten obisk reprezentančno upokojenega Gasparinija pozdravil slovenski organizator igre Gregor Ropret.

Foto: Aleš Fevžer

“Ponosen sem na vse fante”

Slovenci so morali za uradno potrditev olimpijske vozovnice premagati argentinske odbojkarje in svoj posel v glasnih Stožicah opravili že po treh nizih.

“Odlična tekma, zmaga s 3:0, sicer težje priborjena, kot kaže izid. Vesel sem, da smo zdržali ta pritisk Argentincev, še posebej v zadnjem, tretjem nizu. Tako kot na vsako tekmo do zdaj v letošnji VNL smo igrali kompaktno do konca, dokler zadnja žoga na pade na tla, se mi ne ustavimo. Še enkrat več smo bili za nepopustljivost nagrajeni. Ponosen sem na vse fante, da se nam je uspelo uvrstiti na olimpijski turnir,” je po velikem uspehu misli strnil tudi prvi podajalec reprezentance.

V Pariz ne gredo le sodelovat, a čaka jih še nekaj dela

Čeprav Slovenijo še pred olimpijskimi igrami čaka zaključni turnir lige narodov 2024, je že zdaj jasno, da želi igrati pomembno vlogo tudi v Parizu. “To že ves čas poudarjamo. Zato težko govorimo, da smo izpolnili cilj. To je le en korak, dosegli smo prvo kontrolno točko in jo obkljukali. Pred nami sta še dva zelo pomembna meseca. Poskušali bomo biti pred žrebom skupin v najboljšem možnem položaju, priti do malce lažje skupine in tako priti v položaj, da se uvrstimo v izločilne boje,” je jasen Ropret.

Metod Ropret in Gregor Ropret Foto: Aleš Fevžer

Neverjetno, kaj počne Slovenija

Slovenski odbojkarji, ki bodo prvič v zgodovini na tekmovanju s petimi krogi, so se v francoski prestolnici pridružili obema rokometnima reprezentancama, možnosti za nastop na olimpijskem turnirju pa imajo še vedno tudi košarkarji: “Ponosen sem na vse slovenske športnike, na celotno olimpijsko ekipo. Velikokrat Slovenci v športu dosegamo kar malce nerealne rezultate za to našo malo deželico. Velikost olimpijske ekipe je le dokaz več, kako izjemne športnike ima Slovenija. Res si želim, da uspe še košarkarjem. Več, kot nas bo, bolj veselo bo tudi v olimpijski vasi.”

Slovenci bodo turnir v Stožicah nadaljevali v četrtek, ko jim bodo nasproti stali Kubanci, v soboto in nedeljo jih čakata še obračuna z Italijo in Srbijo. Vse tekme bodo ob 20.30, vse tudi v neposrednem prenosu na Sportklubu.

Točka za uvrstitev v Pariz in veliko slavje v Stožicah:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje