Rok Jerončič italijanski prvak

Odbojka 12. Maj 20229:59 > 10:30 0 komentarjev
Rok Jerončič se zdaj lahko kot njegov oče Gregor pohvali z osvojitvijo scudetta. Foto: SK

Mladi slovenski bloker z italijanskim potnim listom Rok Jerončič je z Lube Civitanovo osvojil italijansko prvenstvo. To je bila že tretji zaporedni za tega italijanskega velikana in sedmi skupno.

Lube Civitanova je imela v tej turbolentni sezoni obilico težav s poškodbami, zato ji ni nihče pripisoval samega vrha, a v finalni seriji so s 3:1 v zmagah razbili favorizirano Perugio in se zasluženo razveselili tretjega zaporednega italijanskega naslova, sedmega skupno.

Zadnja točka na četrti finalni tekmi:

Za najboljšega posameznika lige je bil izbran legendarni bloker Robertlandy Simon, ki so ga slovenski ljubitelji odbojke lahko v tej sezoni lahko občudovali tudi v dvorani Tabor.

Sloviti bloker je bil v tej sezoni mentor mlademu Roku Jerončiču. Sin Gregorja Jerončiča je bil zraven najboljše ekipe Lube in se učil od najboljših. Veliko ni igral, a je debitiral tako v italijanski ligi kot tudi ligi prvakov.

Veliko slavje sedmega naslova italijanskega prvaka:

Slaba sezona Grbićeve čete

Perugia je po prihodu trenerja Nikole Grbića ter zvezdnikov Simoneja Giannellija ter Matta Andersona, ki sta se priključila Wilfredu Leonu, pričakovala, da bodo osvojila vse, kar se osvojiti da, na koncu pa je v tej sezoni v žep pospravila le italijanski pokal.

Trentino je v tej sezoni osvojil italijanski superpokal, v Ljubljani pa bo naslednjo nedeljo lovil lovoriko v ligi prvakov proti branilcu naslova poljski Zaksi, nekdanji Grbićevi ekipi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!