Rok Jerončič pred novo avanturo

Odbojka 15. Jun 202321:18 1 komentar
Rok Jerončič Foto: SK

Rok Jerončič ima nov klub. Po uspešnem igranju za Catanio, s katero se je uvrstil v drugo italijansko ligo A2, je podpisal pogodbo z ambiciozno ekipo Abba Pineto.

207 cm visoki srednji bloker, ki ima tako slovensko kot italijansko državljanstvo, je v sezoni 2021/22 igral celo za Lube Civitanovo, a ker tam ni veliko igral, je odšel v tretjeligaša Catanio in se s soigralci uvrstil v drugo ligo.

Čeprav kariere ne bo nadaljeval pri Catanii, bo vseeno zaigral v drugi italijanski ligi, saj je podpisal pogodbo z Abba Pineto. “Zelo sem vesel, da bom del tega projekta. Proti Pinetu sem že igral in vedno mi je bila všeč njegova neizmerna želja po zmagi. Komaj čakam, da začnem novo avanturo v belo-modrem dresu v drugi najmočnejši italijanski ligi,” je za klubsko stran povedal 21-letni bloker.

Rok, sin legendarnega slovenskega odbojkarja Gregorja, ki je edini slovenski igralec, ki je kadarkoli osvojil italijansko ligo, je na 68 tekmah v različnih italijanskih ligah in pokalih dosegel 251 točk – 129 v napadu, 100 z blokom in 22 s servisom.

Jerončič se je odbojkarskih veščin naučil v Trstu pri Slogi in Coselliju, v sezoni 2020/21 pa je nosil tudi dres kamniškega Calcita, ko je bil tam trener njegov oče.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje