Rok Možič postavil piko na i (VIDEO)

Odbojka 8. Jan 202421:00
Rok Možič
Rok Možič Foto: Profimedia

Za nami je 13. krog najmočnejše italijanske lige. Verona je za peto zaporedno ligaško zmago na vročem gostovanju v palači športa Giuseppeja Paninija razbila domačo Modeno s 3:0 v nizih ter tako le potrdila trenutno najboljšo formo v superlegi.

Modena je bila v zadnjih letih začarana za Verono. Pred nedeljsko tekmo so na zadnjih 17 medsebojnih tekmah Verončani zmagali le dvakrat (obakrat 3:2), tokrat pa so kapetan Rok Možič in druščina prevladovali v vseh elementih odbojkarske igre in po dobri uri igre na kolena spravili slovitega tekmeca.

Modena se je presenetljivo Veroni resneje upirala le v prvem nizu, v preostalih dveh pa so igrali le še gostje. Tretji niz se je končal kar 25:13, točko za končno zmago pa je dosegel ravno slovenski odbojkarski biser Možič.

21-letni Mariborčan je k zmagi tako kot Čeh Donovan Džavoronok prispeval 10 točk. V 14 napadih je dosegel sedem točk, še tri pa je dodal v bloku. Pri Veroni je bil z 18 točkami sicer najboljši iranski korektor Amin, Modena pa je lahko resneje računala le na ruskega orjaka Maskima Sapožkova, ki je še lani igral pri Veroni. Rus je dosegel 17 točk, ostali pri Veroni pa niso presegli meje desetih točk. Še najbližje je bil z devetimi Vlad Daviskiba.

Najlepše točke Roka Možiča proti Modeni:

Kozamernik kraljuje v Italiji

Trentino je na 13 tekmi prišel še do 12 zmage in s 34 točkami zaseda vrha italijanske lestvice. Ekipa s Trenta je bila zanesljivo s 3:0 v nizih boljša od Taranta, ki ostaja pri eni sami zmagi. Jan Kozamernik je za italijanske prvake ponovno odigral celotno srečanje in vknjižil osem točk. V šestih poskusih kar pet v napadu, tri pa dodal še z blokom.

Vrhunci tekme med Tarantom in Trentinom:

Slovenski derbi med Perugio in Monzo je gladko pripadel prvi. Vse tri nize je dobila s 25:21 in drugem mestu prehitela Piacenzo. Tako Gregor Ropret pri Perugii kot Nik Mujanović pri Monzi nista igrala. Celotno srečanje sta spremljala s preostalimi rezervnimi igralci.