Slovenci odločeni končati italijanski urok

Delite:
Foto: FIVB

Čakanja je konec. Slovenska odbojkarska reprezentanca bo nocoj v dvorani Spodek na Poljskem ob 21. uri lovila finale svetovnega prvenstva. A pred njo je res zahtevna naloga, tako zahtevna, da so jo stavnice že prečrtale. Tekmo bo prenašal tudi Sportklubu.

Slovenci so se na domačem svetovnem prvenstvu, ki ga organizirajo s pomočjo Poljske, sprehodili do polfinala. Na krilih izjemnih Stožic so za vstop v polfinale preskočili še Ukrajino in se uvrstili med štiri najboljše na svetu. Tam ji bo nasproti stala stara znanka Italija, ki v zadnjem času igra morda najboljšo odbojko.

Načevljali Zajceva in spet zapretili

V minuli Ligi narodov je kot organizatorica zaključnega turnirja v Bologni želela osvojiti prvo mesto, a so se morali na koncu zadovoljiti le s četrtim, po posredovanju selektorja Ferdinanda di Giorgija in vnovični odstranitvi iz ekipe prvega zvezdnika ekipe Ivana Zajceva, pa so mladi Italijani spet začeli igrati odbojko, ki ji na tem prvenstvu ni bil kos še nihče. Po nosu so jo dobili tudi olimpijski prvaki načelu z Earvinom Ngapethom, ki so v četrtfinalu Azzurrom premoč priznali po petih nizih.

Slaba novica za Slovence

“Tekme v Bologni so nas postavile na realna tla, videli smo, kje v resnici smo. Morali smo popraviti določene malenkosti, da je naša igra spet lahkotna, spet igramo z veseljem in se zabavamo,” je za italijanske medije povedal kapetan in po mnenju mnogih najboljši podajalec na svetu Simone Giannelli.

Foto: FIVB

Moč Italije so pred letom dni ravno v Katovicah, v finalu evropskega prvenstva izkusili tudi Slovenci, ki so zdaj odločeni, da končajo italijanski urok. Nagrada bi bila nepredstavljiva, finale svetovnega prvenstva. “Italijo dobro poznamo že iz prejšnjih let pa tudi s turnirja Lige narodov,” potrdi tisto, kar se že ve, pove poveljnik slovenskega sprejema Jani Kovačič.

Kovačič: Italija je favorit

Italijani so dobili zadnje tri obračune s Slovenijo. Zanimivo prav vse tri v času, ko so slovenski jugozahodni sosedi igrali brez Zajveca. “Car” je izjemen igralec, a mirno lahko trdimo, da je mlada Italija brez njegove pomoči veliko boljša, bolj homogena, bolj nevarna. Tega se zavedajo tudi v slovenskem taboru, ki vlogo favoritov prepuščajo aktualnim evropskim prvakom.

Foto: Aleš Fevžer

“Italijani so na papirju pred tekmo favoriti. Moramo jih spoštovati, a ne smemo jim ničesar prepustiti. Potrudili se bomo, da prikažemo eno najboljših predstav na tem svetovnem prvenstvu,” napoveduje odlični Kanalec.

Brez Stožic bo veliko težje?

Njegove besede se bodo morale spremeniti v zlato, Slovenci bodo morali pokazati vse, kar zmorejo in znajo, dejstvo pa je, da jih čaka najtežja tekma na turnirju, ob tem pa za njenim hrbtom ne bodo dihale celotne Stožice in vršile pritiska na nasprotnika. Polfinale se bo namreč igral v Katovicah.

Obračun srečanja se bo pričel ob 21. uri, s prenosom tudi na Sportklubu!

Foto: FIVB

Kaj pravijo stavnice?

E-Stave: 2,34 na zmago Slovenije in 1,53 na zmago Italije

Bet365: 2,75 na zmago Slovenije in 1,4 na zmago Italije

Komentari

Vaš komentar