Slovenski reprezentant podaljšal s svetovnimi prvaki

Odbojka 29. Maj 202318:39 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Slovenski odbojkar Grega Ropret svojo kariero nadaljuje pri italijanskem prvoligašu Perugii. Z ekipo je danes podaljšal pogodbo še za eno leto in tako razblinil dvome o svoji prihodnosti.

Ekipa, ki je v četrtfinalu italijanskega državnega prvenstva po petih tekmah klonila proti Milanu, je očitno zadovoljna s predstavami slovenskega odbojkarja.

“Zelo sem vesel, da bom lahko naslednjo sezono spet ostal v Perugii. V minuli sem se imel super, prav tako moja družina. Mesto je lepo, tu je odličen klub in fantastična ekipa,” je za uradno spletno stran povedal Ropret. Ta bo tako s Simonejem Giannellijem spet sestavljal blokerski dvojec, na katerega računa trener Angelo Lorenzetti.

34-letni Ljubljančan je ob podpisu nove pogodbe dodal: “Vemo, da bi lahko bili v pretekli sezoni boljši, zlasti v zadnji fazi sezone, in vesel sem, da imam skupaj s soigralci še eno priložnost, da lahko naredimo velike stvari in poskušamo osvojiti več trofej. O trenerju Lorenzettiju sem slišal same lepe stvari, veliko je osvojil v Italiji, zagotovo je odličen mentor in res sem vesel, da imam priložnost delati z njim.”

Perugia je v minuli sezoni sicer osvojila Superpokal, a v pokalu izpadla v četrtfinalu, še bolj pa boli 6. mesto v državnem prvenstvu, saj so s tem odbojkarji iz dežele Umbrija ostali brez nastopov v evropskih tekmovanjih za sezono 2023/2024.