Slovenski reprezentant rešil vprašanje klubskega delodajalca

Odbojka 5. Jun 202315:34 0 komentarjev
Urban Toman
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski reprezentant v odbojki Urban Toman je pred začetkom nastopov v ligi narodov rešil vprašanje klubskega delodajalca. Prihodnjo sezono bo član romunskega prvaka Arcade iz Galatija.

Klub s skrajnega vzhoda Romunije je v zadnjih letih najboljša ekipa v državi. Po bronu v letih 2016 in 2017 je sezono za tem osvojil srebro, od 2019 pa je vsako leto državni prvak. V zgodovini je dvakrat osvojil tudi pokalno (2017, 2022) in superpokalno (2017, 2019) lovoriko.

“Za prestop v Romunijo sem se odločil, ker verjamem, da lahko zaigram tudi na višji ravni od črnogorske lige. Cilj mojega novega kluba bo trojna romunska krona ter preboj v skupinski del lige prvakov,” je povedal 26-letni Toman, ki začetno odbojkarske znanje nabiral pri Žirovnici in Triglavu, nato pa ga je pot vodila v Nemčijo, eno sezono je bil član ACH Volley Ljubljane, in Budvo.

V Romuniji bo prihodnjo sezono nastopal tudi Dejan Vinčić, ki je podpisal za Rapid, medtem ko tamkajšnjo Steauo vodi Bogdan Kotnik.

Toman se s slovensko izbrano vrsto mudi v Nagoji na Japonskem na prvem turnirju lige narodov. Uvodno srečanje bo Slovenija igrala v sredo, 7. junija, ob osmi uri po slovenskem času proti Srbiji.