Tokrat ne bodo ponovili napake

Odbojka 13. Jan 202210:00 > 10:31 0 komentarjev
Mladen Kašić

ACH Volley si je v Tivoliju priigral lepo prednost pred gostovanjem v Romuniji. Pred domačimi gledalci je s 3:1 v nizih premagal Steauo, kar pomeni, da za napredovanje med osem najboljših v Pokalu Challenge potrebujejo le še dva niza. Trener ACH Volleyja Mladen Kašić je prepričan, da posel še ni opravljen.

Odbojkarji ACH Volleyja so v slogu letošnje sezone prevladovali večino tekme, a tako v prvem kot drugem nizu so za nekaj minut padli in hodili po robu. V prvem se jim je še uspelo rešiti, v drugem ne, a vseeno izgubljen niz na koncu ni ogrozil domače zmage.

“Za nami je težka tekma. Enako je bilo proti Ukrajincem. Ves čas smo sicer spredaj, a v kolikor nas nasprotnik malce stisne, nam pade nivo igre. Čeprav imamo dober sprejem, smo bili v prvih dveh nizih slabi v napadu. Ko postane težko, se malce ustrašimo, a na koncu se je odlično izteklo,” nam po novi zmagi povedal trener ACH Volleyja Mladen Kašić.

Ni šlo brez padcev v igri, a niso bili usodni

Hrvaški strokovnjak meni, da je to težava, ki ekipo spremlja že celotno sezono. “To so naše stare rane. Ko se nam nekdo postavi po robu, mi nerazumljivo pademo. Če nimamo tiste ogromne prednosti, se hitro znajdemo v težavah, to smo demonstrirali tudi proti Romunom,” prizna.

Uspelo se jim je izogniti drami

Oranžni zmaji zdaj za uvrstitev med osem najboljših v Pokalu Challenge potrebujejo le še dva niza, a tako je bilo tudi proti Ukrajincem, ki pa so nato pred domačimi gledalci, izkoristili slab začetek Slovencev. Barkom je takrat dobil prvi niz, v drugem je tudi vodil s 23:21, a ACH Volley se je rešil in se izognil drami.

Statistika:

ACH Volley: Pernuš 1, Šket 10, Rutar, Mašulović 13, Todorović 1, Peruničić, Okroglič 12, Kovačič, Gjorgiev 17, Pokeršnik, Videčnik 8, Kök.

Steaua: Radunović 18, Lakčević, Ghionea, Peta 15, Lopar 8, Dumitru, Ocunschi, Iftime, Vologa 4, Matei 15, Miron, Montea 1, Kostić 1

V Romuniji bo težko

“V Bukarešti bo težko. Ukrajince smo doma povozili, na drugi tekmi na gostovanju pa je bilo zelo težko. Moramo se sprostiti in ostati mirni, bo pa zagotovo težje kot tukaj. Ekipa Steaue je igrala odlično v bloku in obrambi, zagotovo bo tako tudi na drugi tekmi. Ukrajinci so nas na drugi tekmi kar malce šokirali. Tokrat ne bomo ponovili napake, zdaj vemo, da odhajamo na težek teren, ne bo nam lahko, a če bomo pravi, mislim, da ne bi smelo biti težav,” poudari Kašić.

Brez poraza do konca sezone?

ACH Volley je ostaja neporažen v tej sezoni, zdaj so že pri 28. zmagi v sezoni, Kašić meni, da vse skupaj že postaja breme, nekakšna psihološka težava.

“Res je niz je dolg, zato menim, da je že v glavah mojih igralcev, a moramo ostati sproščeni. Poskušali bomo ta niz vleči čim dlje, dokler bo pač šlo. Zakaj ne bi sezone končali brez poraza,” je še v smehu sklenil hrvaški strokovnjak na klopi ljubljanske ekipe.

Oranžni zmaji bodo že v soboto spet v akciji. V Tivoliju bodo gostili Salonit iz Anhovega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!