Uradno: Žiga Štern bo delal družbo Klemnu Čebulju

Odbojka 6. Jun 202314:07 0 komentarjev
Žiga Štern
Foto: CEV

Potem ko je Jan Kozamernik zapustil Poljsko, kariero bo skoraj zagotovo nadaljeval v Italiji (Trentino), je Klemen Čebulj na Poljskem ostal osamljenji slovenski jezdec, a ne za dolgo, saj mu bo v prihodnji sezoni v Plusligi družbo delal Žiga Štern, ki zdaj tudi uradno podpisal za Šlepsk.

Žiga Štern je v pretekli sezoni igral z Dejanom Vinčićem igral za nemški Friedrichshafen, v prihodnji sezoni pa tam ne bo več ne enega ne drugega. Vinčić bo kariero nadaljeval pri Rapidu b Romuniji, nekdanji član Calcita in ACH Volleyja pa se je za enoletno sodelovanje dogovoril s Šlepskom iz mesta Suwalki.

Slovenski reprezentant na Poljsko prihaja kot zamenjava za srbskega sprejemalca Mirana Kujundžića, ki bo kariero nadaljeval pri turškem Galatasarayu.

“Zelo sem vesel, da sem se pridružil ekipi v PlusLigi. Navdušen sem nad njeno ravnjo. Gre za eno najboljših lig na svetu. O Šlepsku sem slišal le dobre stvari. Imel sem prve stike s trenerjem in dobil pozitiven občutek glede dela in boja za najboljše rezultate v novi sezoni,” je za klubsko stran povedal 29-letni Bistričan, ki bo na Poljskem delal družbo reprezentačnemu kolegu Klemnu Čebulju, ki ostaja v vrstah Asseco Resovie.

“Gre za igralca z lastnostmi, ki smo jih iskali. Veseli smo, da bo Žiga bo v prihodnji sezoni igral za nas, zdaj pa mu želimo veliko sreče na prihajajočem turnirju lige narodov, kjer bo igral v dresu slovenske reprezentance,” je dodal predsednik uprave Šlepska Wojciech Winnik.