Uroš in Igor znova združila moči: Ni običajen odbojkar

Odbojka 18. Maj 202123:38
Uroš Kovačević je bil eden glavnih razlogov, da se Slovenija 2019 na EP ni veselila zlatega odličja. Foto: CEV

Srbski odbojkarski zvezdnik Uroš Kovačević bo v prihodnji sezoni igral za poljsko ekipo Aluron CMC Warta Zawiercie, ki jo vodi njegov rojak Igor Kolaković. Uroš in Igor sta klubsko sodelovala že pred desetimi leti v dresu ACH Volleyja.

“Igor je zelo pomembna oseba v mojem življenju. Vpoklical me je v reprezentanco, ko sem imel 16 let, zato sem zelo vesel, da bom z njim ponovno sodeloval,” je za klubsko stran poljske ekipe dejal MVP zadnjega EuroVolleyja, ki je pred nekaj dnevi dopolnil 28 let.

Kolaković Kovačevića ni vpoklical le v reprezentanco, pripeljal ga je tudi v Ljubljano k ACH Volleyju, kamor je prišel kot 17-letni fantič, a kljub mladosti hitro postal nosilec ekipe.

“Njegov napredek je bil izredno hiter. Po prvi sezoni pri ACH Volleyju je postal njegov nosilec. Z njim sem bil že od samega začetka njegove kariere, on pa z mano. Prepričan sem, da bodo navijači Zawiercie lahko uživali v njegovem odbojkarskem znanju. Ni običajen odbojkar, zame je umetnik. Odbojko igra na drugačen način. Zelo sem vesel, da ga bom imel v ekipi,” je dejal Kolaković.

Igor Kolaković in Uroš Kovačević sta klubsko že sodelovala pri ACH Volleyju.

V Kraljevem rojeni odbojkar je po odhodu iz ACH Volleyja odšel v Italijo, kjer je igral za Modeno, Verono in Trentino, v minuli sezoni pa je s kitajsko ekipo BAIC Motor iz Pekinga osvojil tamkajšnje prvenstvo.

Zawiercie ni ravno ekipa iz vrha poljskega prvenstva. Vsaj sodeč po zadnji sezoni.

V poljskem prvenstvu je zasedla šele osmo mesto, v pokalu pa jo je v polfinalu zaustavila kasnejša zmagovalka Zaksa.

Njegova kariera v članski konkurenci:

  • Ribnica Kraljevo (2003-2010)
  • ACH Volley Ljubljana (2010-2012)
  • Casa Modena (2012-2015)
  • Calzedonia Verona (2015-2017)
  • Al-Arabi Doha (2016)
  • Itas Trentino (2017-2020)
  • Beijing BAIC Motor (2020-2021)
  • Aluron CMC Warta Zawiercie (2021- )
Komentari

Vaš komentar