V Kamnik prihaja nov slovenski reprezentant

Odbojka 1. Jul 202210:24 0 komentarjev
Foto: volleyballworld

Pri Calcitu so razkrili prvo poletno okrepitev. Iz Merkur Maribora se v Kamnik seli slovenski reprezentant Alan Košenina.

O tem prestopu se že dolgo govori, vse skupaj pa je zdaj uradno potrdil tudi slovenski podprvak. Prva poletne Kamnika je dosedanji libero Maribora Alan Košenina.

“Ob prestopu imam pozitivne občutke. Čutil sem, da je prišel čas za nov izziv in novo poglavje v mojem življenju,” je ob podpisu povedal Košenina.

“Zamenjati Hribarja je velika stvar”

Na mestu prostega igralka pri Calcitu bo zamenjal lahko rečemo kar legendarnega Klemna Hribarja. “Zamenjati Klemna, ki je bil vrsto let eden najboljših liberov v ligi, je velika stvar. Upam, da bom dobro zapolnil njegove čevlje in se dokazal kot kakovostna zamenjava,” je še dodal.

Matiji Plešku bo v novi sezoni pomagal Jurij Žavbi. Sodelovala sta že v pri ACH Volleyju. Foto: Aleš Fevžer

Pleško bo imel povsem novo ekipo

Pri Calcitu so pred dnevi sporočili, da v ekipi v primerjavi z lansko sezono ostala le mladi Nik Mujanović in Jan Klobučar. Košenina je zdaj tretji člen ekipe za novo sezono.

Na mestu trenerja ostaja Matija Pleško, ki mu bo v tej sezoni pomagal Jurij Žavbi, dozdajšnji trener Črnuč, medtem ko bo Gašper Ribič zadolžen za mlajše selekcije. Vodil bo tudi drugo moško ekipo in mladince Calcit Volleyja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!