Poljsko darilo za Slovence (VIDEO)

Odbojka 9. Jul 202315:06 0 komentarjev
Rok Možič
Foto: Volleyball World

Slovenski odbojkarji so naporni prvi del lige narodov zaključili s pričakovano zmago nad Nizozemsko in se v Gdansk podali s sedmega mesta. Za zdaj se zdi, da jim bo malce naklonjena tudi sreča, saj jim bo v četrtfinalu nasprotni stal najlažji izmed možnih nasprotnikov z vrha lestvice.

Po gladki zmagi Poljske nad Japonsko se je odprla prosta pot, da se na prvo mesto zavihtijo Američani. Ti igrajo v izvrstni formi, zato zmaga proti Bolgarom danes ponoči ne bi smela biti vprašljiva.

Samuraji, ki so sicer do Filipinov premagovali vse kot zastavo, so redni del sklenili s porazoma proti Italiji in Poljski, kar pomeni, da bo v primeru ameriške zmage, prvi del lige narodov končali na drugem mestu, v Gdansku, kjer bo med 19. in 23. julijem potekal zaključni turnir osmerice, pa se bodo za vstop v polfinale pomerili s slovenskimi odbojkarji.

Na zadnji tekmi rednega dela so Slovenci premagali tulipane:

Samuraji v prvem delu blesteli že lani, nato pa …

Čeprav so Japonci pokazali odlično formo, so zagotovo veliko bolj ugodna ekipa, kot bi bili Američani ali celo Poljaki, ki so, kot vse kaže, izjemno tempirali formo in bodo v Gdansku eni glavnih favoritov za končno zmago. Slovenci bi tako imeli nekaj sreče, zagotovo pa se Japonci ne bodo premagali sami. Samuraji so bili lani v VNL sicer boljši od Slovencev, a tudi vemo, kako so se Japonci po odličnem prvem delu odrezali v izločilnih bojih. Izpadli so že na prvi stopnički.

Kot rečeno, če ne bo senzacije v Anaheimu, bodo prvouvrščene ZDA v četrtfinalu dobile za nasprotnika zadnjega, osmega udeleženca sklepnega turnirja (Srbija ali Francija), Poljaki čaka praktično finale pred finalom proti Brazilcem, svetovne prvake Italijane pa čakajo neugodni Argentinci.

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!