Zmagoviti debi Sare Najdič v novi ekipi

Odbojka 12. Dec 202215:55 0 komentarjev
Foto: CEV

Slovenski reprezentanti in reprezentantke so bili minuli vikend v svojih klubih v tujini znova precej uspešni, tudi naša podajalka Sara Najdič, ki se je znova podala v tujino in na debiju v dresu črnogorskega prvoligaša Herceg Novija prišla do pokalne zmage nad Luko Bar.

V Turčiji je Aydin Saše Planinšec doma z 2:3 klonil proti Sariyerju, kapetanka naše izbrane vrste pa je v statistiko vpisala kar 11 točk, šest z napadom (43- odstotna uspešnost), pet pa z blokom. V 11. krogu francoskega prvenstva je morala Eva Zatkovič, ki je priložnost dobila le v drugem nizu, s Cannesom z 1:3 priznati premoč Le Cannetu. Izgubil je tudi St-Raphael, in sicer s 3:1 v gosteh pri Terville Florangeu. Mija Šiftar je obračun tokrat zaključila s precej manjšim izkupičkom kot navadno, dosegla je tri točke, vse z napadom.

V Grčiji Olympiacos Alena Pajenka in Tončka Šterna ni imel veliko dela z AOP Kifisiaom, gostitelji so slavili s 3:0. Pajenk je s 86- odstotnim napadom dosegel šest točk in dve dodal še s servisom, Štern pa je tokrat zbral kar 23 točk, 17 z napadom (65- odstotna uspešnost), eno z blokom, kar pet pa s servisom.

V Nemčiji je bil znova uspešen BR Volleys, ki je s 3:0 odpravil Haching Muenchen, Sašo Štalekar pa je k zmagi prispeval 11 točk. Napadal je z 80- odstotno uspešnostjo (8 točk) in dodal še tri bloke. Friedrichshafen naših reprezentantov Dejana Vinčića in Žige Šterna je bil tokrat prost, prav tako tudi Erfurt Darje Eržen.

Jan Kozamernik
Foto: Aleš Fevžer

Kozamernik in Čebulj še vedno v vrhu poljske lige

V poljskem prvenstvu je Asseco Resovia v četrtek v gosteh s 3:2 slavila nad Trefl Gdanskom. Jan Kozamernik je k zmagi prispeval osem točk, tri je dosegel z napadom, kar petkrat pa je bil uspešen v bloku. Klemen Čebulj je v statistiko v prvih dveh nizih, ko smo ga spremljali na igrišču, vpisal dve točki.

Na Češkem je Dnipro v gosteh z 0:3 slavil nad Olomoucom. Zelo dobro je igrala naša srednja blokerka Mirta Velikonja Grbac, ki je dosegla 14 točk, osem v napadu (73- odstotna uspešnost), pet z blokom in eno s servisom. V madžarskem pokalu je bila s Fatum Nyiregyhazo uspešna Selena Leban, ki je k zmagi nad UTE-jem prispevala 17 točk.