Miha Brus se v novi vlogi vrača na Jesenice

Hokej 19. Jul. 202120:14 > 20:16
Delite:
Miha Brus po na klopi Jesenic pomagal Niku Zupančiču. Foto: Martin Metelko

Miha Brus bo v novi sezoni prevzel mesto pomočnika glavnega trenerja na klop Jesenic. Miha je po izobrazbi športni pedagog, zato je zadnje sezone sodeloval tudi pri jeseniški hokejski šoli, so zapisali na uradni strani železarjev.

“V bistvu se ne vračam v hokej, ampak ostajam v hokeju. Že pred koncem kariere kot igralec, sem malo pomagal pri mlajših kategorijah HD Jesenice mladi in prav tako lani. Letos me je poklical Nik in kasneje še Anže, če bi me zanimala vloga pomočnika trenerja pri članskem moštvu in kmalu smo se dogovorili o sodelovanju. Moji cilji so, da se seveda čim več naučim ter da trenerju in igralcem poskušam čim bolje pomagati postati vsak dan boljši, tako posamezno kot ekipno,” je dejal Brus, ki dres železarjev nosil več kot 15 sezon.

Pogačar: Je oseba, katero si želi imeti vsak trener

“Miha Brus je bil celotno kariero zvest rdečemu dresu. Je oseba, katero si želi imeti vsak trener v ekipi in vodstvo kluba v garderobi. Kot igralec je bil izredno delaven, nepopustljiv in predan ekipi. Ekipa mu je bila vedno na prvem mestu. Odlikujejo ga osebnostne lastnosti katere v HDD SIJ Acroni Jesenice izredno cenimo. Miha je že sodeloval z Zupančičem, odlično pozna ustroj kluba in igralce, klub pozna njega, zato je bila odločitev o njegovem imenovanju lahka in pravilna. Jesenicam je ostal zvest ob porazih in uspehih. Vse to so razlogi, da si zasluži priložnost in podporo, da trenersko kariero začne v našem klubu,” pa je kadrovsko spremembo v strokovnem vodstvo komentiral direktor kluba Anže Pogačar.

Komentari

Vaš komentar