Krimovke okrepila španska reprezentantka

Rokomet 28. Maj 202414:14 0 komentarjev
Jennifer Gutiérrez Bermejo Foto: Profimedia

Ženski rokometni klub Krim Mercator bo v novo sezono vstopil močnejši na položaju levega krila. Ekipo Dragana Adžića bo okrepila v Švici rojena španska reprezentantka Jennifer Gutierrez Bermejo, ki se v Ljubljano seli iz romunske Bukarešte.

Devetindvajsetletna Španka je svoje članske rokometne izkušnje začela nabirati v domačem Elcheju, ko je še kot najstnica s 17 zadetki nase opozorila v evropskem pokalu. Leta 2014 jo je pot vodila nekoliko bolj jugozahodno po Pirenejskem polotoku, natančneje v Malago, v sezoni 2017/18 pa se je znova preselila na sever. Z ekipo Mecalia Atletico Guardes je prvič okusila pritisk velikega odra. Nastopila je v kvalifikacijah za elitno EHF ligo prvakinj in na dveh obračunih proti avstrijskemu Hypu Niederösterreichu dosegla pet golov.

Leto v španskem Guardu je bilo zanjo prelomno, saj se je po končnem drugem mestu v španskem državnem prvenstvu prvič odpravila v tujino. Najprej v Nemčijo k Borussii iz Dortmunda, kjer se je v dveh sezonah med evropsko rokometno smetano kar 59-krat vpisala med strelke, pozneje pa v Romunijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!