Nekdanjemu reprezentantu prva kazen, grozi mu celo konec kariere (VIDEO)

Rokomet 9. Apr 202416:13 0 komentarjev
Bezjak neumnost
Foto: zajem zaslona

S Hrvaške rokometne zveze (HRS) so sporočili začasno kazen za slovenskega rokometaša Marka Bezjaka, ki je z 'naletom' na delegata Anteja Josića prekinil nedeljski derbi med Nexejem iz Našic in Zagrebom ob koncu prvega polčasa.

Dan po tem, ko so prispela poročila uradnih oseb s prekinjene nedeljske tekme med Nexejem in Zagrebom, je komisar tekmovanja Ante Ančić podal zahtevo za uvedbo disciplinskega postopka proti igralcema Nexeja Marku Bezjaku in Andražu Velkavrhu ter trenerju Veselinu Vujoviću.

Spomnimo, v zaključku prvega polčasa velikega hrvaškega derbija, ob rezultatu 16:9 za Zagrebčane, so rokometaši iz Našic dosegli zadetek, ki pa ga sodnika nista pokazala, in namesto tega pokazala na najstrožjo kazen. Na domači klopi je zavrela kri, na nogah so se znašli vsi predstavniki strokovnega štaba na čelu s trenerjem Veselinom Vujovićem. Živce pa je najbolj izgubil nekdanji slovenski reprezentant Marko Bezjak, ki je ob vračanju z druge strani igrišča z ramenom trčil v hrbet delegata tekme Anteja Josića.

Starosta hrvaškega rokometa se je znašel na tleh, pozneje je celo potreboval zdravniško pomoč. Odnesel jo je brez posledic, a po več kot polurni prekinitvi je tekmo odpovedal.

“Pred izvajanjem sedemmetrovke je delegat tekme Ante Josić vstal z delegatskega mesta in sodnike tekme opozoril na dodatno kazen igralcu RK Nexe Marku Bezjaku. Ko je igralec Marko Bezjak zapustil igrišče, je namerno udaril delegata tekme. Ta je po opisanem udarcu padel na parket dvorane, nato so ga odpeljali z igrišča, kjer so mu nudili zdravniško pomoč. Pol ure po prekinitvi so sodniki ugodili delegatu, ki se je odločil za trajno prekinitev tekme prav zaradi napada na uradno osebo,” so uvedbo disciplinskega postopka pojasnili pri HRS.

In dodali, da je 37-letnik iz Ormoža suspendiran za naslednjih 30 dni, v tem času pa bo jasna tudi dokončna odločitev disciplinskega sodnika. Verjetno ga čaka še strožja kazen. Hrvaški portal Index opozarja, da bi Bezjak lahko za nešportno obračunavanje z delegatom tekme prejel tudi dosmrtno prepoved igranja rokometa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!