Slabe novice za Zormana, ostal brez dveh prvokategornikov

Reprezentance 28. Okt 20239:19 0 komentarjev
slovenska rokometna reprezentanca
Foto: Aleš Fevžer

V nedeljo se bo v Ljubljani zbrala moška članska reprezentanca, ki jo čaka prvi ciklus priprav za januarsko evropsko prvenstvo. Selektor Uroš Zorman tokrat ne bo mogel računati na Blaža Janca in Aleksa Vlaha. Na priprave je bil naknadno vpoklican Peter Šiško.

Izvrstna slovenska reprezentanta Blaž Janc in Aleks Vlah imata težave s poškodbama. Prvemu že dalje časa treniranje pod vsemi obremenitvami in nemoteno igranje v dresu španskega velikana iz Barcelone onemogočajo težave z ahilovo tetivo desne noge, medtem ko si je slednji nedavno poškodoval desni gleženj in je na zadnjih tekmah danskega Aalborga stiskal zobe. Za odpravo težav obeh rokometašev je ob terapijah potreben počitek.

Po pogovoru med selektorjem Zormanom in obema nosilcema slovenske igre v zadnjem obdobju je padla odločitev, da slednja tokratno akcijo izpustita. Oba rokometaša sicer v pogovoru nista skrivala velike želje po igranju v reprezentančnem dresu in bosta selektorju znova na voljo že ob naslednjem zboru, ko se bo izbrana vrsta podala v sklepne priprave za 14. nastop na prvenstvih stare celine.

Namesto Janca in Vlaha je selektor Zorman na priprave vpoklical Petra Šiška. 22-letni zunanji igralec Gorenja Velenja bo dopolnil spisek rokometašev, ki bodo v novem tednu trenirali v slovenski prestolnici, med vikendom pa nato v Črnomlju in Kočevju odigrali pripravljalni tekmi s Srbijo. Prvi obračun bo na sporedu v soboto ob 18. uri v Beli krajini, drugi pa dan kasneje ob 14.00 v Kočevju.

Poleg Šiška so na priprave vabljeni še krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Kristjan Horžen in Stefan Žabić, vratarji Klemen Ferlin, Urban Lesjak in Miljan Vujović, krilni rokometaši Tilen Kodrin, Tadej Mazej, Staš Slatinek Jovičić, Gašper Marguč in Domen Novak ter zunanji igralci Borut Mačkovšek, Nik Henigman, Miha Zarabec, Dean Bombač, Rok Ovniček, Jure Dolenec, Nejc Cehte in Tadej Kljun.

Tekmi s srbsko izbrano vrsto bosta prva preizkusa pred novim velikim tekmovanjem, ki slovenske rokometaše čaka januarja prihodnje leto. Na evropskem prvenstvu v Nemčiji bodo uvodoma nastopali v skupini D. V Berlinu se bodo 11. januarja pomerili s Ferskimi otoki, z vmesnima dnevoma premora pa sledita še obračuna s Poljsko in Norveško. Napredovanje v drugi del in štiri dodatne tekme v Hamburgu si bosta zagotovili najboljši ekipi skupine. Zaključni del tekmovanja bo 26. in 28. januarja gostil Köln.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!