Selektor po sanjskem začetku pokal od ponosa (VIDEO)

Reprezentance 1. Dec 202310:16 0 komentarjev

Po sanjskem začetku Slovenije na svetovnem prvenstvu na Danskem, Norveškem in Švedskem, rokometašice so bile prepričljivo boljše od Islandije (30:24), je bilo v slovenskem taboru pričakovano prešerno vzdušje.

Slovenske rokometašice so v norveškem Stavangerju osvojile prvi par točk. Po udarnem uvodu in vodstvu s sedmimi goli so se v nadaljevanju v igro prikradle napake, Islandke so se jim sredi drugega polčasa povsem približale, a k sreči njihove zmage niso ogrozile. Na koncu je v Stavangerju 30:24 v prid Slovenk.

“Zame je to velika zmaga. Igralke so pokazale sijajen odnos. Izredno sem ponosen, da sem lahko njihov selektor ter da so se po vseh izzivih prikazale v takšni luči. Gremo naprej,” je misli po zmagi, s katero so njegove izbranke naredile prvi korak proti napredovanju, strnil slovenski selektor Dragan Adžić.

“Za nami je prva tekma v tokratni reprezentančni akciji. V igri smo doživljale vzpone in padce. Na koncu smo osvojile dve točki, s čimer smo lahko zadovoljne,” je po tekmi dejala Tjaša Stanko, ki je dosegla šest zadetkov, še dva več pa je prispevala Nataša Ljepoja.

“Zelo smo vesele prve zmage, a pot do nje ni bila niti malo enostavna. Vesele smo, da se je tekma razpletla tako. Uspehe želimo nadaljevati tudi na naslednjih tekmah,” je dodala še vratarka Maja Vojnović.

Naslednja tekma slovenskih rokometašic bo v soboto, ko se bodo ob 15.30 udarile z afriško prvakinjo Angolo, ki je na prvi tekmi namučila svetovno podprvakinjo Francijo. Afričanke so klonile le za zadetek (29:30).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!