Velenjčani ustavili Trimo, Celjani so si prišili novo zvezdico (VIDEO)

Rokomet 14. Maj 202321:46 0 komentarjev

Prevlada celjskega rokometnega kolektiva v Sloveniji se nadaljuje. Po pokalni lovoriki so pivovarji danes že 26-tič postali najboljša slovenska rokometna ekipa, kar jim je prinesla domača zmaga velenjskega Gorenja nad Trimom iz Trebnjega (30:26).

V zadnjih desetih letih so Celjani naslov državnih prvakov osvojili kar devetkrat.

Vmes se je vrinil le državni naslov Gorenja Velenja v sezoni 2020/2021. Prav “ose” so danes aktualnim prvakom pomagale ubraniti naslov, ko so v Rdeči dvorani praktično celo srečanje vodile.

Ob polčasu je Gorenje vodilo 14:12, v drugem delu pa se je prednost začela povečevati in narasla na preveliko razliko, da bi juriš gostov v zadnjih desetih minutah prinesel preobrat. Svoje je dodal tudi izvrstni vratar domačih Matevž Skok (12 obramb).

Boljše delnice za Evropo

Trebanjci so bili v vodstvu le povsem na začetku tekme, ko so povedli z 1:0. Pri domačih se je izkazal Tilen Sokolič z 8 zadetki, za Dolenjce jih je 6 zbral Jan Jurečič.

Pred zadnjima dvema krogoma imajo Celjani zdaj neulovljivih 6 točk prednosti, Gorenje pa je poleg podrtih načrtov v smislu osvajanja lovorike za nameček še preskočilo Trimo in zavzelo drugo mesto na lestvici, kar po koncu sezone prinaša skupinski del EHF Evropske lige.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!