Roglič z nasmeški in pomežiki pospremil razplet prvega tedna

Kolesarstvo 14. Maj 202318:54 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Tretje mesto in 47 sekund za vodilnim Remcom Evenepoelom. To je izplen Primoža Rogliča po prvem tednu dirke po Italiji. Na vprašanje kolegov novinarjev z Eurosporta, če je s tem zadovoljen, je slovenski kolesar z nasmeškom odgovoril: "Ja."

Za kolesarji na dirki po Italiji je razburljiv prvi teden. Ta se je danes zaključil z ravninskim, 35-kilometrskim kronometrom, ki je po tesnem boju pripadel novemu nosilcu rožnate majice Remcu Evenepoelu. Belgijec je za sekundo premagal Gerainta Thomasa, za dve Taa Geoghegana Harta, za štiri Stefana Künga in za osem Bruna Armiraila.

Za razliko od uvodnega kronometra, ko je Evenepoel odpihnil konkurenco – specialist za vožnjo na čas Filippo Ganna, ki je v petek dirko po Italiji zapustil zaradi okužbe s koronavirusom, je zaostal 22 sekund, tokrat Belgijcu ni uspelo narediti velike razlike do konkurence.

Na prvem vmesnem času je imel sicer že 31 sekund prednosti pred Primožem Rogličem, a je Kisovčan v nadaljevanju odpeljal veliko bolje in zaostanek za največjim tekmecem do cilja zmanjšal na 17 sekund. Prejšnjo soboto je torej v 19 kilometrih za Remcom zaostal 43 sekund, danes v 35 kilometrih več kot pol manj.

Načrtovali so počasnejši začetek

“Videl sem rezultate, izgledajo kar dobro,” je dejal o razpletu 9. etape v Ceseni. Nato pa se je navezal tudi na skupni seštevek, v katerem zdaj vodi Evenepoel s 45 sekundami naskoka pred Thomasom, Roglič zaostaja 47, Geoghegan Hart pa 50 sekund.

“Remco je malce v svojem svetu, nato pa sledimo mi trije. V naslednjih dveh tednih bo še zanimivo.”

Kot je dejal športni direktor Jumbo Visme Marc Reef, je Roglič ogromno časa proti konkurenci tokrat izgubil predvsem v prvem delu. Kar pa mu je dopuščalo pospeševanje v nadaljevanju. Tudi na to je slovenski šampion v pogovoru za Eurosport našel odgovor v svojem slogu. “Očitno sem bolj počasen na startih in toliko boljši v zaključkih,” je pripomnil ob pomežiku.

Foto: Profimedia

S predstavo svojega kapetana so bili zadovoljni tudi pri Jumbo Vismi. “To je bilo zelo dobro. Zelo smo srečni po tej predstavi. Vedno je težko vnaprej ocenjevati, kakšne bodo razlike. Vedeli smo, da bo ta kronometer Primožu ustrezal bolj kot prvi, enako velja za vremenske razmere. Zaradi vse močnejšega vetra smo želeli začeti malce počasneje in nato pospeševati. Na vmesnih časih smo mu povedali, kakšne so razlike, zaključil pa je vrhunsko, ko je pridobival čas. V nadaljevanju bomo skušali izkoristiti vsako ponujeno priložnost, kot je Primož že dejal. Največ višinskih metrov bo sicer v tretjem tednu, toda predtem nas čaka drugi s prav tako težkimi etapami. Gremo dan za dnem,” je za Eurosport dejal športni direktor čebel Marc Reef.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!