Habibov oče: Moj sin bo ostro kaznovan

SK Fight 9. Okt 201816:43 > 16:44
Isaac Brekken/Getty Images

Strasti po kontroverznem dvoboju za UFC titulo med Ircem Conorjem McGregorjem in Dagestancem Habibom Nurmagomedovom se še niso in se prav gotovo še nekaj časa ne bodo pomirile.

Habib Nurmagomedov je že na novinarski konferenci po dvoboju s Conorjem McGregorjem omenil, da se kar malo boji vrnitve v domovino, saj ga tam čaka “šiba” njegovega očeta Abdulmanapa, seveda tudi njegovega osebnega trenerja. “Habiba verjetno čaka najhujša kazen oblasti. Enako razmišljam tudi sam, zaslužil si je ostro kazen,” je povedal Abdulmanap Nurmagomedov, oče in trener v vsej karieri še neporaženega UFC-borca, ki pa ni bil s sinom v Las Vegasu, saj (spet) ni dobil ameriškega vizuma.

Zmagovalec dvoboja Habib Nurmagomedov ni prav dolgo užival v slavi, saj se je takoj lotil obračunavanja s predstavniki tabora irskega borca in tudi zato ni prejel laskavega pasu. Čaka ga (huda) kazen. Dvoboj z Ircem si je tako ogledal prek malega zaslona. “Zelo strog bom do njega. Opozoril sem ga, ga rotil pred dvobojem, da se na dvoboju vede, kot je treba, saj sem pričakoval, da bodo zadeve ušle izpod nadzora. Ne glede na to, kako so provocirali v nasprotnem taboru, odgovornost je bila njegova. Sin ve, kako pomembna je zame disciplina. Ona je vedno na prvem mestu,” je še povedal najboljši in najbolj znan dagestanski MMA-trener.