Cormier sanja o borbi Jonesa in Ngannouja

SK Fight 15. Maj 202313:49 0 komentarjev
Jones Cormier White
Jon Jones (desno) je leta 2015 na UFC 182 poskrbel za prvi poraz Daniela Cormierja (levo) v karieri. (Foto: AP Photo/John Locher)

Še vedno čakamo na odločitev UFC-ja, kakšen bo naslednji korak prvaka težke kategorije Jona Jonesa. Največkrat se omenja borba s Stipetom Miočićem, nekdanji prvak Daniel Cormier pa je bolj naklonjen ideji, da bi se Jones v oktagonu srečal s Francisem Ngannoujem.

Jon Jones se je po dveh letih premora v oktagon vrnil z zmago proti Cyrilu Ganeju, ki mu ni bil dorasel v obračunu za izpraznjeno mesto prvaka težke kategorije po slovesu Francisa Ngannouja iz UFC-ja.

Američan je po ekspresni zmagi izzval nekdanjega prvaka Stipeta Miočića, ki je “povabilo za ples” z veseljem sprejel, a na uradno informacijo s strani UFC-ja še čakamo.

Medtem se je oglasil tudi nekdanji dvakratni prvak, danes pa strokovni komentator UFC-ja Daniel Cormier, ki ima nekoliko drugačno idejo za naslednji korak Jonesa.

“Želel bi videti borbo med Jonom Jonesom in Francisom Ngannoujem. To je dvoboj, ki bi gledalce dvignil na noge v vsaki dvorani. Borba bi navdušila Jonesa, saj bi bil to zanj zelo velik izziv,” je prepričan Cormier, ki sta mu vse tri poraze v karieri zadala ravno Jones in zgoraj omenjeni Miočić, in dodal: “Ne vem, kaj Francis počne trenutno, vendar menim, da ga to preveč ne moti. orda vse skupaj nadzoruje in ve, kakšen bo njegov naslednji korak v karieri. A v vsakem primeru bi rad videl borbo med Jonesom in Ngannoujem.”