Čas se izteka: To je Furyjev šov

SK Fight 23. Sep 202210:04 0 komentarjev
Tyson Fury
xGenexBlevinsx

Promotor Tysona Furyja, Frank Warren, ima dovolj čakanja, saj je Anthonyju Joshui sporočil, da se bo konec tedna iztekel rok, ko mora sporočiti svojo odločitev, ali želi borbo proti rojaku.

Tyson Fury in Anthony Joshua naj bi se pomerila 3. decembra na Principality stadionu v Cardiffu.

Kot so poročali otoški mediji, bi se dobiček delil 60-40 v korist Furyja, medtem ko bi se v primeru povratnega dvoboja dobiček delil enakovredno za obe strani.

Frank Warren poudarja, da so ponudbo prejšnji teden poslali na naslov Joshue, vendar odgovora še niso prejeli.

“Vsi morajo ugotoviti, da je to šov Tysona Furyja, on je številka ena na svetu med težkaši. Njegov naslov je na mizi, Joshua pa je trenutno na šestem mestu lestvice WBC in to je to. Tyson ponuja priložnost, da pride do borbe in ne vidim razloga, zakaj se ne bi dogovorili,” poudarja eden od najbolj izkušenih promotorjev v svetu boksa.

V kolikor do borbe ne bo prišlo, bo krivec samo eden, dodaja Warren. “Če iz kakršnegakoli razloga borba propade, potem krivda ne bo na naši strani. Ne morem verjeti, da AJ, potem ko je izjavil, da se želi boriti, sedaj ne želi borbe. Torej, podpiši pogodbo,” je jasen Warren: “Ostalo je malo časa, do konca tedna se mora odločiti, ali želi borbo ali ne. Mi moramo iti naprej. Odločitev je na njihovi strani. Mi nismo krivi, če borba propade. Nikar ne krivite nas.”

Po poročanju medijev se zatika predvsem pri finalizaciji dogovora glede televizijskega prenosa. Obe strani želiti ugoditi predvsem zahtevam svojega partnerja (DAZN in BT Sport), a sprva morata Joshua in Fury podpisati pogodbo, šele nato se bo klobčič lahko odvil do konca …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!