“Fury ne želi še enkrat v ring z Usykom”

SK Fight 14. Jun 20248:54 0 komentarjev
Tyson Fury Oleksandr Usyk
Foto: AP Photo/Francisco Seco

Medtem ko Tyson Fury uživa v nočnih pohodih po angleških pubih, se boksarski analitik Johnny Nelson sprašuje, ali bo sploh prišlo do napovedanega povratnega dvoboja proti Oleksandru Usyku, ki je napovedan za 21. december.

Oleksandr Usyk je nedavno z zmago po deljeni sodniški odločitvi po več kot dveh desetletjih postal prvi absolutni kralj težke kategorije, vendar bo moral krono braniti že čez dobrega pol leta, ko naj bi Tyson Fury dobil priložnost za maščevanje. Čeprav se zdi, da je do borbe še dolgih šest mesecev, se že pojavljajo prvi dvomi, ali bo do nje sploh prišlo.

Zadnji posnetki Furyja med pijančevanjem v Morecambu so spominjali na vse kaj drugega kot boksarskega šampiona, ki ga številni uvrščajo celo med najboljše boksarjev vseh časov. Ob tem je nemogoče spregledati, da Fury ni več najmlajši, njegovi gibi pa so (veliko) počasnejši kot v preteklosti.

Johnny Nelson meni, da je bil The Gypsy King v najboljši formi leta 2018 pred prvo borbo z Deontayjem Wilderjem. Fury je pred šestimi leti dvakrat premagal ameriškega bombarderja, nato si je začel izbirati nekoliko lažje nasprotnike (Dillian Whyte, Drek Chisora), boksarske strokovnjake pa je še posebej razočaral v borbi proti nekdanjemu UFC prvaku Francisu Ngannouju.

“Tyson Fury mora najprej ugotoviti, kaj se mu je zgodilo. Začeti mora z majhnimi koraki in biti na varni strani. Ne verjamem, da bo njegov naslednji dvoboj proti Oleksandru Usyku,” ocenjuje Nelson in nadaljuje, kakšni so mogoči scenariji za Furyja po njegovem prvem porazu v karieri: “Fury bi se lahko umaknil, Usyk pa bi odšel v pokoj oziroma bi se preselil v kategorijo cruiser. Verjamem, da Fury ne želi znova v ring z Usykom. Mislim, da s bo umaknil, ker je vse ostalo za njega mučenje.”

Nelson je šel še korak dlje in izjavil, da so namigi o povratni borbi Furyja in Usyka prazne besede, saj naj bi Britanca ves denar in uspeh enostavno uspaval. Ob polnem bančnem računu so zanj naporne priprave in številne ure preživete v telovadnici samo nepotrebno mučenje.

“Ne vem, zakaj bi Fury mogal poslušati kogarkoli. On je uspešen in bogat človek, ki je prišel do vrha. Toda če ima Fury to res rad in želi to rešiti na grob način, naj samo izvoli,” dodaja Nelson.

Boksarski strokovnjaki so že po borbi z Ngannoujem opozarjali na padec njegove forme, poraz proti Usyku pa je samo še potrdil njihove domneve. “Prvi dvoboj proti Wilderju je bil njegov zadnji zvezdni trenutek. Fury morda dobro trenira, toda to je bilo zadnjič, ko smo videli njegovo fantastično izvedbo. Morda njegovi gibi niso izginili, toda on ni več borec, kakršen je bil. Furyjeva zadnja borba in borba proti Ngannouju sta vse razkrili. Morda je prišel čas, da konča kariero,” še dodaja Johnny Nelson.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!