Hearn: Joshua je pripravljen na Furyja

SK Fight 17. Feb 202311:24 0 komentarjev
Anthony Joshua Usyk
Foto: Shopland/Shutterstock

Nekdanji svetovni prvak Anthony Joshua se v ring vrača 1. aprila proti Američanu Jermaineu Franklinu. Za Britanca bo to prva borba po dveh porazih proti Oleksandru Usyku.

Konec lanskega leta nismo bili daleč od tega, da bi Anthony Joshua pesti prekrižal s Tysonom Furyjem. Čeprav sklenitev dogovora menda ni bila daleč, na koncu do dvoboja ni prišlo in Fury je pred koncem leta 2022 “pometel” z Derekom Chisoro, Joshua pa se bo v ring vrnil šele čez slaba dva meseca.

Menedžer Joshue, Eddie Hearn, kljub temu še ni povsem ovrgel ideje o morebitnem dvoboju proti Furyju, ki je trenutno bolj naklonjen dvoboj proti Oleksandru Usyku za naziv absolutnega prvaka težke kategorije. Njegov promotor Frank Warren vztraja, da so tik pred sklenitvijo dogovora, a zastopnik Usyka Aleksandar Krasjuk ne deli njegovega mnenja in izpostavlja določene težave pri delitvi dobička, saj sam vztraja pri delitvi 50-50.

Med čakanjem na razplet situacije, Hearn razkriva, da je AJ v vsakem trenutku pripravljen na dvoboj z rojakom.

“Ne bodite presenečeni, ne vem, kako se bodo končali pogovori z Usykom, a Joshua bi zelo lahko bil naslednji nasprotnik Furyja. Če bodo pogovori propadli, potem bi se AJ poleti povsem mogoče lahko boril proti Tysonu,” je dejal Hearn in dodal: “Kaj pravite na takšno idejo? Če ne pride do borbe, bo Joshua zahteval borbo proti Furyju. Ne bodite presenečeni, če se bomo poleti dogovorili za to borbo. To je veliko večje od Usykove borbe s Furyjem, veliko večje.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!