Hrgović čaka na odločitev Usyka in Furyja

SK Fight 6. Dec 202211:43 0 komentarjev
Filip Hrgović
Foto: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire

Potem ko je Tyson Fury na stadionu Tottenhama s prekinitvijo v deseti rundi premagal nedoraslega rojaka Derecka Chisoro, so se v trenutku začela namigovanja, kdo bo naslednji nasprotnik svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC.

Najvišje kotirajo delnica Oleksandra Usyka, najboljšega po verzijah WBA, IBF in WBO, mediji in tudi sam Tyson Fury velikokrat omenja tudi Joea Joyca.

Tako Ukrajince kot Britanec sta se po zmagi Furyja proti Dereku Chisori pojavila ob ringu in poskrbela za še dodaten dvig temperature.

Jasno je, da se Usyk in Joyce zavedata, da bi jima borba proti Furyju prinesla rekorden zaslužek, a zdi se, da je Usyk v tem trenutku vendarle v prednosti, saj bi obračun med njim in The Gyspy Kingom boksarskemu svetu ponudil prvega absolutnega prvaka težke kategorije po Lennoxu Lewisu.

V kolikor se vpleten strani ne bodo uspele dogovoriti (v prvi vrsti glede delitve zaslužka), naj bi Fury naslov WBC prvaka branil proti Joyceu. Celotna situacija vpliva tudi na status najboljšega hrvaškega boksarja Filipa Hrgovića, ki je trenutno prvi izzivalec po verziji IBF (Usyk).

“Sedaj imata Usyk in Fury teden dni časa za dogovor glede borbe za združitev naslovov. Če jim ne bo uspelo, smo mi na vrsti. Ob tem je Fury povedal, da je poškodovan in mora na operacijo, tako da naše možnosti rastejo,” je trenutno dogajanje v pogovoru za Večernji list nekoliko bolj podrobno predstavil mendžer Hrgovića Željko Karajica.

Fury je po zmagi proti Chisori napovedal operacijo desnega komolca, po kateri bo potreboval od šest do osem tednov za rehabilitacijo.

Fury vs. Usyk v naftnem kraljestvu?

Glavni favorit za prireditelja težko pričakovanega spopada med Furyjem in Usykom je sicer Savdska Arabija. Ravno zaradi tega je London obiskal princ Khalid, sin savdijskega kralja Salmana in obrambni minister Savdske Arabije, katere oblast želi takšne spektakle organizirati na svojih tleh.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!