Kako premagati Furyja? Legenda ima recept

SK Fight 31. Dec 20229:25 0 komentarjev
Evander Holyfield Riddick Bowe
Foto: REUTERS/GARY HERSHORN

Riddick Bowe, eden od boksarjev, ki so sejali strah v devedesetih letih minulega stoletja, je svojim mlajšim kolegom na pladnju "serviral" recept, kako premagati Tysona Furyja.

Tyson Fury je v začetku decembra z dominantno predstavo proti Dereku Chisori ubranil naslov svetovnega prvaka po verziji WBC, a boksarski svet že nekaj časa z nestrpnostjo pričakuje, kdaj bo potrjen obračun Britanca in Oleksandra Usyka.

Zmagovalec morebitnega dvoboja med Furyjem in Usykom bi postal prvi aboslutni prvak težke kategorije v 21. stoletju in prvi po Lennoxu Lewisu.

“Jaz bi ga napadel s sprednjim direktom, potem pa bi mu poskušal zlomiti rebro ali dve. Nasprotniki ga ne napadajo v telo. Dovolijo mu, da stoji trdno in ko čas mineva, on ohranja svojo držo. Ne uspejo ga zlomiti,” je o receptu, kako zlomiti obrambo Furyja, dejal Riddick Bowe.

“Morate ga utruditi, da mu zadate udarec v jetra, a tega nihče ne počne,” je še dodal nekdanji svetovni prvak.

“Big Daddy” je v svetu profesionalnega boksa navduševal med letoma 1989 in 2008 in v tem času nanizal 43 zmag (33 s KO) ter po en poraz in razveljavljen dvoboj. V zgodovino boksa se je zapisal predvsem po zaslugi legendarne trilogije z Evanderjem Holyfieldom (dve zmagi in poraz).

Bowe je vrhunec amaterske kariere doživel leta 1988 na olimpijskih igrah v Seoulu, ko je v kontroverznem finalu izgubil proti zgoraj omenjenemu Lewisu. Zanimivo, da se Bowe in Lewis nato nikoli nista pomerila v profesionalnem boksu, čeprav sta bila oba pomembna predstavnika težke kategorije v zadnjem desetletju 20. stoletja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!