Usyk: Pripravljen sem poslušati neumnosti Furyja

SK Fight 16. Dec 20229:25 0 komentarjev
Oleksandr Usyk
Foto: Reuters/Andrew Couldridge

V nasprotju z nekaterimi ostalimi se Oleksander Usyk, aktualni svetovni boksarski prvak v težki kategoriji po treh verzijah, ne odziva, ko spregovori njegov veliki tekmec Tyson Fury.

Boksarski svet z nestrpnostjo pričakuje “beli dim” oziroma potrditev borbe med Oleksandrom Usykom in Tysonom Furyjem za naslov absolutnega prvaka težke kategorije.

Fury je na začetku decembra brez večjih težav premagal Dereka Chisoro, nato pa izzval Ukrajinca, svetovnega prvaka po verzijah WBA, IBF in WBO.

“Želim se boriti proti Usyku. Pokazal je, da ima recept za Anthonyja Joshuo. Toda jaz sem v drugi dimenziji. Za mene ni rešitve. Prisilil ga bom, da pleše,” je dejal Fury.

Usyk na provokacije ne odgovarja, saj se dobro zaveda, da Fury marsikaj izreče zgolj iz razloga, da bi čim bolje prodal naslednjo borbo.

“Miren sem in pripravljen, da poslušam njegove neumnosti. Med naju postavljam zid in ničesar si ne jemljem k srcu. Ko se kamere izključijo, je on povsem druga oseba. Za kamere je Tyson, ko pa se ugasnejo je Luke, kar je njegovo pravo ime,” poudarja Usyk.

Do borbe med Usykom in Furyjem naj bi prišlo februarja ali marca naslednje leto v Savdski Arabiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!