Khabib uživa življenje: Imam 93 kg, pijem pepsi

SK Fight 16. Sep 202222:02 0 komentarjev
Khabib Nurmagomedov
Foto: Guliver Image

Nekdanji UFC prvak v lahki kategoriji Khabib Nurmagomedov je kariero končal leta 2020 z brezmadežno statistiko 29-0. Po koncu športne poti se je usmeril v delo trenerja in promotorja, s čimer je več kot zadovoljen, saj pravi, da ne pogreša aktivnega ukvarjanja z mešanimi borilnimi veščinami.

Khabib Nurmagomedov priznava, da uživa v življenju športnega upokojenca in dodaja, da je vse prej kot pozoren pri izbiri jedilnika.

“Trenutno imam 93 kilogramov ali morda 92, če večer pred tem nisem pojedel sladice. Ko sem bil aktiven, sem imel okoli 85 kilogramov in sem potem težo spustil na 70 kilogramov pred borbo. Malce sem se zredil od konca kariere. Ena od najtećjih stvari v življenju mi je vedno bilo zadrževanje, da ne jem. Več kot 15 let sem bil na dieti. Jaz sem tudi zelo veren pa sem tudi zaradi tega razloga pazil na prehrano,” je dejal 33-letni nekdanji borec.

Še naprej bom srečen in pil pepsi

“Včasih je težko ne jesti, ko je pred vami hrana na mizi. Mislim, da bom v prihodnosti živel srečno, sedaj bi moral trenirati vsak dan po pet ur, da bi se vrnil na 86 kilogramov. Še naprej bom srečen in pil pepsi,” je dodal legendarni nekdanji vladar lahke kategorije UFC-ja.

Khabib se je po koncu športne poti osredotočil na predajanje svojega znanja v vlogi trenerja, saj smo ga že večkrat videli v kotu Islama Makhacheva, Tagirja Ulanbekova, Umarja in Usmana Nurmagomedova ter ostalih predstavnikov dagestanskega MMA-ja. Ob tem je 33-letnik tudi predsednik organizacije Eagle FC, ki je večino svojih spektaklov organizirala na področju nekdanje Sovjetske zveze, predstavila pa se je tudi v ZDA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!