Khabib kritizira Chimaeva: Ni obkrožen z muslimani

SK Fight 16. Sep 202210:34 0 komentarjev
Khamzat Chimaev
Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Švedski borec s koreninami iz Čečenije Khamzat Chimaev je trenutno eden najbolj vroših borcev v UFC-ju. V zadnjem času se je v središču pozornosti večkrat znašel tudi zaradi incidentov izven oktagona, njegovega "divjanje" pa ni spregledal niti eden od velikanov MMA-ja Khabib Nurmagomedov.

Khamzat Chimaev se je na naslovnice prebil pred UFC 279 minuli konec tedna, ko je imel na uradnem tehtanju slabe štiri kilograme nad dovoljeno težo in ostal brez napovedane borbe z Natom Diazom.

Kasneje je trener Chimaeva opravičeval z besedami, da je imel veliko težav pri lovljenju teže, saj je večkrat bruhal in imel trebušne krče.

Ob tem številni niso spregledali obnašanja Chimaeva med druženjem z novinarji, ko je nase opozarjal s spornimi izjavami, svoje nasprotnike pa “pozdravljal” z dvignjenim sredincem. Obnašanje, ob katerem je vse prej kot navdušen tudi nekdanji prvak lahke kategorije Khabib Nurmagomedov.

Zgodilo se bo nekaj slabega

“Če ste musliman, morate imeti dobre ljudi okoli sebe. Moral bi imeti muslimane, ki bi mu rekli: ‘Ne počenjaj tega.’ Gledal sem ekipo Khamzata in tisto, kar je počel in govoril. On ni obkrožen z muslimani in to je zelo slabo. Ko postanete znani, potem dobite moč in če okoli sebe nimate dobrih ljudi, ki vam bodo dajali nasvete, se bo zgodilo nekaj slabega,” je dejal 33-letni Khabib, ki je športno pot brez poraza sklenil leta 2020 po zmagi proti Justinu Gaethjeju.

Chimaev kot Khabib – neporažen

Potem ko je Chimaev ostal brez borbe proti Diazu, se je pomeril s Kevinom Hollandom, proti kateremu je brez večjih težav prišel do nove zmage in še naprej, tako kot Khabib, v profesionalni karieri ostaja brez poraza – 12-0, 6-0 v UFC.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!