Kje je pravi Fury? “To ni izgledalo dobro”

SK Fight 24. Nov 202310:13 0 komentarjev
Tyson Fury Francis Ngannou
Foto: AP Photo/Yazeed Aldhawaihi

Čeprav je vpisal tri zmage, so bili boksarski strokovnjaki vse prej kot navdušeni nad zadnjimi tremi predstavami Tysona Furyja, ko je po vrsti premagal Dilliana Whyta, Dereka Chisoro in Francisa Ngannouja.

Tyson Fury je Dilliana Whyta premagal z nokavtom v šesti rundi, Derek Chisora je predajo podpisal v deseti rundi, nedavno pa se je zmage proti Francisu Ngannouju veselil šele po odločitvi sodnikov. Za razliko od Furyja je nekdanji UFC prvak v težki kategoriji v svojem boksarskem debiju navdušil ljubitelje plemenite veščine, ko je med drugim v tretji rundi svojega nasprotnika poslal v knock-down.

Nemalo je tistih, ki so mnenja, da je Fury daleč od šampionske forme, s katero je navduševal med trilogijo z Deontayjem Wilderjem, ob tem pa že pogledujejo proti začetku leta, ko naj bi se britanski zvezdnik z Oleksandrom Usykom le pomeril za naslov absolutnega prvaka težke kategorije.

Da je pred Furyjem vse prej kot enostavna naloga, meni tudi njegov oče John, ki svojega sina opozarja, da bo moral pred obračunom z Ukrajincem v priprave vložiti veliko več truda.

“Lahko ste opazili, da je Tyson v zadnjih treh dvobojih padel v formi. Ni več tako močan in svež, kot je bil, opaziti je tudi pomanjkanje fizične kondicije. Ne vem, kaj počnejo med pripravami, toda očitno morajo bolj resno delati in trenirati. Tyson proti Ngannouju ni bil na ravni, ki smo se je navadili gledati. Ni izgledal dobro. Veliko se je spremenilo na njemu, tudi jaz sem bil zmeden,” je dejal Fury starejši in se dopolnil: “Dejal mi je, da se je pripravljal, toda obstaja razlika med treningi in pravimi treningi. Če se pripravlja, kot njemu odgovarja, in mu nihče ne govori ničesar, potem ne bo napredoval. Tysona nihče ne potrebuje učiti boksati, a ga je potrebno voditi skozi priprave, mu dodati mišično maso in učvrstiti telo. Po mojem mnenju je izgledal predebel. Moral bi biti boljši, nekoliko težji z več mišicami. Tyson je kot mamut, mora postati čvrst, vendar lahko to stori samo s pravimi treningi. Mislim, da nima ravno veliko časa za priprave.”

John Fury bi težko bil bližje resnici, saj je 17. februar in mega spopad z Usykom vse bližje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!