Kamerunski orjak šokiral svet, Tyson Fury na zadnjici (VIDEO)

SK Fight 29. Okt 20237:40 0 komentarjev
Tyson Fury
Tyson Fury Foto: Profimedia

Britanski boksar Tyson Fury, svetovni prvak v težki kategoriji po verziji WBC, je na borilnem spektaklu vse spektaklov, znanih obrazov se je kar trlo, na kontroverzen način po deljeni sodniški odločitvi premagal borca mešanih borilnih veščin (MMA) Francisa Ngannouja.

Tyson Fury je bil v Rijadu v Savdski Arabiji velikanski favorit, saj je borba potekala po boksarskih pravilih, za Kamerunca je bila to sploh prva boksarska bitka, a vse skupaj ni šlo po načrtih ciganskega kralja.

Boksar iz Manchestra je v tretji rundi doživel šok, Ngannou ga je ujel z levim krošejem in poslal na zadnjico. Vsem v dvorani, na čelu s Cristanom Ronaldom in Conorjem McGregorjem, je po nokdavnu zastal dih, a Anglež se je po nekaj sekundnem gledanju zvezdic vendarle prebudil in se vrnil v pogon.

Izjemen udarec in nokdavn, Fury ga že dolgo ni doživel:

Mnogi so prepričani, da bi sil Kamerunec bolj zaslužil zmago, na koncu pa je zmaga na kontroverzen način vendarle pripadla prekaljenemu boksarju. “Tega zagotovo ni bilo v načrtu,” je po zmagi za TNT Sport povedal Fury.

“Zadel me je po zatilju. Ni me načel. Vstal sem in se vrnil k svojem boksu. Je neroden možakar, a ima odličen udarec. Zelo ga spoštujem, nudil mi enega najboljših odporov v zadnjih desetih letih,” je še povedal neporaženi boksar, ki je leta 2015 v Düsseldorfu končal ero Vladimirja Klička.

Obupani Fury se ga je lotil tudi s komolci:

So Ngannouja okradli?

Eden od sodnikov je zmago s 95:94 dodelil Kameruncu, dva pa s 96:93 in 95:94 Furyju. “Nova boksarska kraja,” tulijo v en glas na družbenih omrežjih X. Med njimi ne manjka niti navijačev “Gypsy Kinga”.

Ngannou je bil izjemen:

“Moj trening kamp je trajal le tri mesece in pol in na borbo sem prišel s poškodbo,” je dejal Ngannou. “Ne želim iskati izgovorov. Pogledal bom, kaj lahko naredim, da izboljšam svoj boks, da se vrnem še boljši. Zdaj vem, da to zmorem, pripravite se. Nov volk je v hiši,” je po dvoboju strnil misli še MMA borec, ki je po nekaterih zapisih zaslužil okoli 10 milijonov ameriških dolarjev, kar je več kot 10-krat več kot na zadnji borbi v UFC, ko je zaslužil 600 tisoč dolarjev. 

Fury je v svojo malho pobasal med 40 in 50 milijoni dolarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!