Makhachev navdušil tudi velikega Khabiba

SK Fight 14. Feb 202311:47 0 komentarjev
Islam Makhachev Khabib Nurmagomedov
Foto: REUTERS/Christopher Pike

Od malih nog, ko sta bila še razigrana dečka, ki sta imela nogometa morda še raje od borilnih športov, sta Khabib Nurmagomedov in Islam Makhachev velika prijatelja in sta praktično vse dneva preživela v družbi drug drugega.

Pokojni Abdulmanap Nurmagomedov, oče Khabiba in tako njegov kot trener Islama Makhacheva je za časa svojega življenja večkrat dejal, da bo Islam nekega dne nasledil Khabiba in ni se zmotil.

Potem ko je nekaj let starejši Nurmagomedov končal kariero, je pred nekaj meseci zasijal tudi Islam in po zaslugi zmage (kako drugače kot s “submissionom” v prvi rundi) proti Charlesu Oliveiri poskrbel, da je naslov prvaka v lahki kategoriji znova v lasti borca iz Dagestana.

Makhachev je minuli konec tedna prvič ubranil naslov, potem ko je na UFC 284 v Perthu po sodniški odločitvi premagal Alexandra Volkanovskega. S skupno zmago številka 24 v karieri in 12. zaporedno je navdušil tudi svojega stanovskega kolega, ki je borbo spremljal iz svojega doma, že nekaj sekund po borbi pa mu čestital prek telefona.

“Enostavno najboljši. To je dokazal v težki borbi proti najboljšemu borcu na svetu. Vedno obstajajo stvari, ki jih lahko še izboljšaš. Toda ta zgodba bo še dolgo trajala v tem športu,” je kasneje na Instagramu zapisal Nurmagomedov in dodal, da je Islam že sedaj “del zgodovine MMA-ja”.