Nasvet legende: GGG mora končati kariero

SK Fight 23. Sep 20227:52 0 komentarjev
Golovkin Canelo Alvarez
Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Zvezda legendarnega kazahstanskega boksarja Genadija Golovkina počasi zahaja. To je bilo več kot očitno minuli konec tedna, ko se je še tretjič pomeril s Canelom Alvarezom. Mehičan je ubranil titulo absolultnega prvaka supersrednje kategorije (do 76 kg), medtem ko je bil GGG v ringu praktično neprepoznaven.

Da bi moral Genadij Golovkin skleniti kariero, meni tudi Roberto Duran, ikona boksarske zgodovine iz Paname.

V boksu je potrebno razmišljati

“Iskreno sem mislil, da ga bo Canelo nokavtiral. Golovkin sploh ni pritiskal na nasprotnika. Moral bi končati kariero – izgubil je proti Canelu, ni takšen kot je bil v preteklosti,” je dejal nekdanji svetovni prvak v petih različnih kategorijah in dodal: “V tem dvoboju smo videli, da je GGG izpraznjen, da je len. Ni razmišljal kot bi moral, v boksu pa morate razmišljati.”

Golovkin je moral v karieri premoč priznati samo Canelu Alvarezu (42-2-1), proti kateremu je dvakrat izgubil, enkrat pa se je z njim razšel brez zmagovalca.

Kazahstanec se je med profesionalce preselil po izjemno uspešno amaterski karieri, v kateri je nanizal 345 zmag in samo pet porazov. Med drugim je leta 2004 na olimpijskih igrah v Atenah osvojil srebrno kolajno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!